جعفر جعفری/ مژده خبر- مراقب "قارچ های مرگ آور" باشید. قارچ های خودرو هیچ برتری بر قارچ های بسته بندی شده ندارند.

دکتر ابراهیم شکیبا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار مژده خبر اظهار کرد:معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های قارچی می شوند.

وی افزود: قارچ های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند .

دکتر شکیبا تصریح کرد:در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشیم با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو سمی روبرو می‌شویم .

وی در مورد علائم مسمومیت ناشی از مصرف این قارچ ها گفت: علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال ، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است‌ که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان داشت:  تشخیص این نوع قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است.

دکتر شکیبا اشاره کرد:  بنابراین تکیه بر روش های غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.

وی در پایان گفت: افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.

  • منبع خبر : مژده خبر