به گزارش خبرنگار مژده خبر،، فرهاد زنگنه سرپرست مدیریت طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهان کشاورزی کرمانشاه با اشاره به روز جهانی و هفته تخممرغ، اظهار کرد: هر ساله در سرتاسر دنیا برنامههای ترویجی در راستای فرهنگسازی مصرف تخم مرغ و افزایش دانش تغذیهای جامعه برگزار میشود.
وی ادامه داد: در کرمانشاه هم همگام با سایر استانهای کشور همه ساله بدین منظور برنامههای متنوعی با همکاری ادارات و سازمانهای مختلف از جمله جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، دامپزشکی و رسانهها برگزار میشود.
سرپرست مدیریت طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهان کشاورزی کرمانشاه تصریح کرد: در این راستا در مدارس ابتدایی استان جشن تخم مرغ برگزار شده و در وعده صبحانه ساندویج تخم مرغ مصرف شده است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ در واحدهای مرغداری استان تولید میشود گفت: این میزان نیاز استان را تأمین نمیکند چون میزان نیاز روزانه استان ۶۵ تن است که هم اکنون ۳۳ تن در داخل استان و مابقی از دیگر استانهای کشور تأمین میشود.
زنگنه شعار امسال هفته تخممرغ را «مصرف تخممرغ برای زندگی بهتر» اعلام کرد و افزود: تخممرغ یکی از کاملترین، مهمترین و فراوانترین غذای پروتئینی است که بعد از شیر مادر، جایگاه دوم را در تغذیه اقشار مختلف جامعه دارد.
این مسؤول اضافه کرد: بر مبنای تحقیقات، مصرف تخممرغ برای تأمین سلامت افراد توصیه میشود که هر فرد سالم حداقل روزی یک بار مصرف تخممرغ را در وعده غذایی خود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: تخممرغ بهعنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل است که دارای پروتئین با کیفیت بالا و داشتن تمام اسیدآمینههای ضروری و مقدار قابل توجهی از انواع ویتامینها و مواد معدنی است که به دلیل کیفیت بالای آن این ماده غذایی نقش مهمی در هرم غذایی دارد تا جایی که در گروه گوشت، حبوبات و مغزها قرار گرفته است.
زنگنه توصیه کرد، زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان به طور روزانه تخممرغ مصرف کنند و بیماران دیابتی، قلبی و عروقی و فشار خون بالا نیز حدود سه عدد تخممرخ در هفته مصرف داشته باشند، همچنین از مصرف غذای چرب و پرنمک همراه تخم مرغ خودداری و بهترین روش استفاده هم همان آبپز و بدون روغن است.
Sunday, 22 December , 2024