بهنوش بساککاظمی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اهمیت دادن به ادبیات کهن این مرز و بوم میتواند منبعی تضمینی باشد برای آنچه که میخواهیم کودکانمان باشند، خاطرنشان کرد: کمرنگ بودن برنامههای فرهنگی و هنری باعث شده تا کودکان و نوجوانان ما با داشتن پیشینه غنی فرهنگی به انیمههای کرهای و یا غربی روی بیاورند و فرهنگ آنها را بهتر از فرهنگ خودمان بشناسند.
او گفت: تهیه برنامههای منسجم و جامع مثل نمایش، سرود، نمایش خلاق، جشنوارههای فرهنگی و هنری در راستای شناخت هویت اجتماعی به کودکان و نوجوانان باید در صدر برنامهها باشند.
کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان همچنین معتقد است: سازمانهای متولی حوزه کودک و نوجوان باید بر این امر مهم واقف باشند که به دلیل شرایط حاکم بر فضای کودکان و نوجوانان به خصوص در دهه اخیر و وابستگی آنها به فضای مجازی شناختشان را نسبت به علایق و رفتارهای این گروه سنی حساس کاملتر کنند.
بساککاظمی اظهار کرد: انتظار میرود کسانی که سکاندار این حوزهها هستند ضمن اشراف کامل بر این حوزه بسیار حساس و مهم گوش شنوایی برای شنیدن نقد اصولی درونسازمانی از زبان کارشناسان مربیان، معلمان خبره و ارزیابان آن سازمانها داشته باشند.
این فعال فرهنگی همچنین با اشاره به مفهوم هویت توضیح داد: به مجموعه نگرشها، ویژگیها و روحیات فرد و آنچه وی را از دیگران متمایز میکند، هویت میگویند. هویت انسانی مقولهای اجتماعی است.
او ادامه داد: از آنجا که مقوله هویت انسانی که در دوران رشد و تکوین انسان در جامعه شکل میگیرد کاملا اجتماعی و جامعهشناسانه است و ربطی به خون و نژاد و رنگ پوست و… ندارد در نتیجه هویت اجتماعی انسان بر پایه مؤلفههای تأثیرگذار عوامل جغرافیایی ـ اقلیمی، عوامل سیاسی و تاریخی، عوامل اقتصادی و معیشتی، مؤلفههای تربیتی شکل میگیرد.
بساککاظمی معتقد است: اما مهمترین آن عوامل فرهنگی از جمله زبان و ادبیات و هنر، میراث اساطیری، سنن و آداب، اعتقادات و آیینها و رسوم و یادمانهاست.
وی اضافه کرد: سن شکلگیری هویت در کودکان یک فرایند پیچیده و طولانی است و به میزان تکامل فردی و عوامل مختلفی که در زندگی کودک تاثیر دارند بستگی دارد اما، در کل فرآیند شکلگیری هویت در کودکان در دورههای زمانی مختلف از نوزادی تا نوجوانی رخ میدهد.
کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد: عوامل متعددی میتوانند بر هویت کودکان تاثیر بگذارند. برخی از عوامل مهم از جمله خانواده، محیط اجتماعی، همسالان، رسانه، فرهنگ ها و ارزش ها و… هستند.
بساککاظمی همچنین گفت: محیط اجتماعی یکی از عوامل حیاتی در شکلگیری هویت کودکان است و هویت اجتماعی کودکان توسط تجربههایی که در محیط اجتماعی خود دارند، شکل میگیرد.
وی افزود: آموزش مهارتهای زندگی به آنها در راستای تقویت عزت نفس و خودشناسی از دیگر سرفصلهای مهم برای تقویت هویت و عرق ملی است.
انتهای پیام
Monday, 23 December , 2024