استاندارمحترم روی یک نکته و نقطه بسیارمهم و راهگشایی انگشت گذاشته که در مطلب ۷ دیماه در کانال “جهادتبیین” وعده ی تبیین آنرا خدمت مخاطبین عزیز داده بودیم.
به برکت نظام اسلامی طی چهل و پنج سال اخیر تحولات ودستاوردهای فراوانی در کشور حاصل شده است که استان کرمانشاه هم ازاین قاعده مستثنی نیست، اما این روندپیشرفت در کشور، بنا به دلایلی متناسب با سیا ست های عدالت محور نظام اسلامی، تعادل منطقه ای و نگاه آمایش سرزمینی نبوده است.
برخی از استانها گوی سبقت را در روند پیشرفت، ربودند.اما کرمانشاه آن چنان که شایسته بود، مورد توجه واقع نشد، طی ده سال اول که کشور دچار حرکتهای تجزیه طلبانه و جنگ تحمیلی بود و جنگ در این استان آغاز و در همین جا به پایان رسید،عقب ماندگی استان آغازشد و بعد از اتمام جنگ که مجموعه ای از کم توجهی ها، ترک فعل ها، اختلافات سیاسی وسلیقه ای مسئولین، عدم اشراف کامل مسئولین به وظایف ذاتی وجایگاه مهم خود، و درک ضعیف از حساسیت های این استان بسیار راهبردی وبه تبع آن ، کم توجهی مسئولین ملی، موجب شده است که در خیلی از شاخص ها ازمیانگین کشوری پایین تر و از نظر بیکاری وتعدادی از آسیب ها، طی چند دهه اخیر رتبه اول تا سوم داشته باشد. لذا باید از منابع ملی برای اصلاح شاخص ها و ارتقای استان کرمانشاه به جایگاهی که شایسته آن است یا حداقل به میانگین کشوری برسد، استفاده شود.
این نکته ای که استاندار محترم درماههای اول این مسئولیت بر آن انگشت گذاشته،برآن تاکید داردوپیگیری می کند، نکته بسیار مهمی است که از تجربه موثر وی ناشی می شود، امیدواریم هم مسئولین ملی این مهم را به خوبی درک کنند و هم مدیران استانی تمام توان خود را جهت اصلاح وضعیت فعلی و جذب اعتبارات از وزارتخانه خود به کار گیرند.
نکته بسیار راهبردی دیگر انتصاب مدیرانی است که بتوانند در تحقق این راهبرد، یعنی جذب اعتبارات ملی ودعوت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی و بسترسازی سرمایه گذاری، در همه موارد می باشد که شاخص های قابل ارزیابی را به طور چشمگیر و در مدت زمان کوتاهی ارتقا دهند.طی سالیان گذشته متاسفانه گاهی برخی لز مدیران به برگشت اعتبارا ت، افتخارهم میکردند.
البته مدیران متخصص،متعهد،مجرب، پاک دست، پاک دامن دلسوز برای مردم، می توانند درتحقق این راهبرد کمک کنند.
دکترحبیبی تجارب لازم وکافی برای این کار را دارد،بخش مهمی از ظر فیت های استان را درجلسه معارفه خویش بخوبی بیان کرد،اینهاحاصل تجارب موثر ومرتبط است، البته مستلزم فراهم کردن زمینه ارتقای سطح هم افزایی، کارایی، کارآمد ی، بهره وری و…است تا روند پیشر فت واحدهای سیاسی از سطح بخش تا استان تسریع گردد.
امیدوارم همه مدیران ملی و استانی کار ی کنند که هم استان کرمانشاه از این وضعیت بسیار حساس، شکننده و گرفتار آسیب ها که کوچکترین فرصت آزمون وخطاندارد، خارج کنند، وهم از سرایت مشکلات وآسیب های اجتماعی استان های کمتربرخودار از جمله کرمانشاه به سایر نقا ط کشور، جلوگیری کنند، ازدهه ۸۰ گزارشهای مستندی از این نوع سرایت ها داریم.
لذا مدیران دستگاههای اجرایی، ارگانهای انقلابی، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، کرمانشاهیان ساکن مرکز، خوا ص و موثرین دراستان برخلاف چند دهه گذشته، ید واحده شده و برای خدمت به مردم وارتقای سطح تمام شاخص های توسعه، که یک کارنیک است، تلاش وبه مدیریت ارشد استان کمک کنند، چراکه مدیران ملی هم، زمانی وقت واعتبارات کافی دراختیار خود را برای استان تخصیص خواهند داد که چنین وحدت وعزمی را در بزرگان فوق الذکر ببینند.والا ممکن است پیگیریهای استاندار محترم به تنهایی، نتایج موردنظر را به دنبال نداشته باشد.
این صرفا یک نکته آمایش سرزمینی کوچک برای رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب بود والا تبیین همه ابعاد موردنظر، دراین نوشته نمی گنجد.
درگذشته هم براساس تکلیف به تعدادی از استانداران محترم کتبا یاشفاها مطالبی تقدیم شده،اما امروز وحدت مسئولین یک ضرورت غیرقابل انکار است ونشرآن نیز ضروری به نظررسید.
- نویسنده : دکتر جهانبخش زنگنه تبارفعال سیاسی و اجتماعی در حوزه جهاد تبیین وانقلاب اسلامی
- منبع خبر : مژده خبر
Monday, 27 January , 2025