در صورت امکان، گوشتهای ارگانیک یا بدون چربی را انتخاب کنید، زیرا این گزینهها به طور کلی سالمتر در نظر گرفته میشوند.
نحوه انتخاب گوشت سالم
هرگز گوشتی را خریداری نکنید که تاریخ انقضا یا تاریخ فروش آن گذشته است. هنگام انتخاب انواع خاصی از گوشت، این دستورالعملهای خاص را دنبال کنید:
از هر گونه گوشت گاو قهوهای تیره، تغییر رنگ داده، دارای بوی شدید یا لزج خودداری کنید.
از هر گونه مرغی که به نظر تیره میآید، بوی تند یا سفت یا چسبنده دارد، خودداری کنید.
از هر گونه گوشتی که آسیب دیده و پاره شده است خودداری کنید، زیرا احتمالاً در معرض هوا و باکتریهای مضر قرار گرفته است.
نکات بهداشتی در تعامل با گوشت و مرغ
هنگام تهیه هر نوع گوشت، ماهی یا مرغ دستهای خود را مرتب بشویید، زیرا باکتریها میتوانند به سرعت بین دستها و گوشت پخش شوند.
همیشه قبل و بعد از دست زدن به گوشت، چه خام و چه پخته، دستهای خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
از آنجایی که باکتریها میتوانند به راحتی پخش شوند، گوشت را روی سطحی جدا از سایر مواد پخت و پز آماده کنید. سبزیجات و سایر مواد را از گوشت دور نگه دارید، به خصوص اگر آنها را با هم در یک ظرف نمیپزید.
سعی کنید از تختههای برش جداگانه استفاده کنید، همه ظروف پخت و پز را بعد از تماس با گوشت خام تمیز کنید و بعد از تهیه غذا از ظروف مختلف برای سرو استفاده کنید.
نحوه نگهداری گوشت
هنگام آوردن گوشت به خانه، نگهداری صحیح آن برای اطمینان از تازه ماندن آن مهم است. مرغ و گوشت را باید در یخچال در دمای ۴ درجه سانتیگراد یا کمتر از آن نگهداری کنید.
ماهی و سایر غذاهای دریایی را باید در یخچال در دمای ۰-۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. اطمینان حاصل کنید که گوشت در بازه زمانی توصیه شده مصرف شود تا فاسد نگردد.
در اینجا چند نکته اضافی برای دست زدن به مرغ، ماهی و گوشت قرمز معرفی میشود:
– برای مرغ
ناگت یا خرده مرغ به راحتی پخته میشود، زیرا به آماده سازی کمتری نیاز دارد. به دنبال مرغی باشید که بدن و پوستی سفت، چاق و غیر چسبنده داشته باشد، مطمئن شوید که مرغ بوی تازه و تمیزی بدهد.
– گوشت گوسفند
میتوانید بین بز یا بره یکی را انتخاب کنید. گوشت بز طعم قویتر و لذتبخشتری دارد و از بزهای مسنتر تهیه میشود، در حالی که گوشت بره طعم ملایمتری دارد و از گوسفند جوانتر تهیه میشود. برشهای رایج گوشت بره شامل استیک، خورش و گوشت چرخ کرده است.
گوشت خام و پخته نشده را معمولاً حدود ۳ روز میتوان در یخچال نگهداری کرد. اگر قصد دارید گوشت را برای مدت طولانی تری خام نگه دارید، انجماد بهترین گزینه است. گوشت را قبل از انجماد در بستهای ببندید. پس از آن، معمولاً میتوانید آن را حداقل برای چندین ماه منجمد کنید.
زمان انجماد و سرد شدن ایمن به دمای نگهداری نیز بستگی دارد. فریزر را تا حد امکان نزدیک به ۰ درجه فارنهایت (۱۷.۸- درجه سانتیگراد) نگه دارید این به حفظ مواد مغذی و تازه نگه داشتن غذا کمک میکند. یخچال را در دمای حدود ۳۴ درجه فارنهایت (۱.۱ درجه سانتیگراد) نگه دارید.
منبع: الیوم السابع
Sunday, 22 December , 2024