مژده خبر- مدیرعامل انجمن حقوق شهروندی زاگرس کرمانشاه روز گذشته در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه گیلان غرب گفت:طرح هر مسجد یک حقوقدان راهکاری برای پیشگیری از وقوع جرم است.

 

دومین شهر مقاوم کشوردر دفاع مقدس میزبان طرح هر مسجد یک حقوقدان و
مدیرعامل انجمن حقوق شهروندی زاگرس کرمانشاه بود.
وی گفت:طرح هر مسجد یک حقوقدان راهکاری برای پیشگیری از وقوع جرم است.

علی فتاحی نماینده معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به این که در سند تحول قضایی تاکید فراوان شده تا استفاده از ظرفیت مردم برای پیشگیری از وقوع جرم نهادینه شود، خاطرنشان کرد: در همین راستا در طرح هر مسجد یک حقوق دان ، حقوقدانان ذی نفوذ و کسانی که دارای جایگاه اجتماعی موثر و مهم هستند شناسایی می شوند و دوره های آموزشی برای آنها برگزار می شود. و از این افراد در مساجد شهر بعنوان حقوق دان در جهت رفع ابهامات و مشکلات حقوقی شهروندان و همچنین در جهت اگاهی بخشی حقوقی این افراد بهره مند می شویم.

نماینده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه ، در سخنرانی قبل از خطبه های این هفته نماز جمعه در شهرستان گیلانغرب که دومین شهر مقام کشور در دوران دفاع مقدس می باشد ، با اشاره به استفاده از ظرفیت مساجد برای موارد پیشگیرانه از وقوع جرم، گفت: طرح هر مسجد یک حقوقدان یک طرح مسجد محور است که توسط دادگستری استان کرمانشاه برنامه ریزی شده به صورت دائمی در حوزه های قضایی استان از جمله شهرستان های مختلف در حال اجرا است. و این هفته شهرستان اسلام اباد غرب میزبان این طرح بود که بحمدالله در نماز جمعه مورد استقبال نمازگزاران و آحاد شهروندان این شهرستان قرار گرفت.

وی بیان کرد: طرح مذکور با مدیریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و از طریق هماهنگی با اداره تبلیغات اسلامی و سپاه در مساجد محلات هدف که آمار وقوع جرم و آسیب های اجتماعی در آنجا نسبتا زیاد است و فراوانی کیفری وجود دارد، اجرا می شود.

وی افزود: پس از شناسایی این محلات، معمولا قضات دادگاه و دادسرا با هماهنگی صورت گرفته به صورت انتخابی وارد مسجد آن محله می شوند و پاسخ گوی سوالات و مشکلات حقوقی مردم هستند.

فتاحی با بیان اینکه طرح هر مسجد یک حقوقدان یک کار ساده بدون پیچیدگی های سازمانی اما اثرگذار است، اظهار کرد: با یک اطلاع رسانی ساده مردم پس از اقامه نماز مغرب و عشاء در این مسجد حضور می یابند و فرد حقوق دان پاسخگوی سوالات آنها است و البته در این طرح از ظرفیت امام جماعت مسجد محله نیز برای کاهش و رفع مشکلات و معضلات استفاده می شود.

وی با اشاره به این که در سند تحول قضایی به عنوان یک سند بالا دستی تاکید فراوان شده تا استفاده از ظرفیت مردم برای پیشگیری از وقوع جرم نهادینه شود، خاطرنشان کرد: در همین راستا در حاشیه طرح مذکور از شهروندان علاقمند درخواست می شود بعنوان دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم در سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ثبت نام نمایند تا از این طریق نظارت مردم بر مسئولان در راستای انجام فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر بصورت مدون تر انجام گیرد.

وی با بیان اینکه دادگستری به جایگاه معنوی مساجد، حسینیه ها و تکایا و به عنوان محل اجتماع مردم و مخصوصا جوانان واقف است، خاطرنشان کرد: وقتی برای اجرای طرح هر مسجد یک حقوق دان به این امکان معنوی می رویم مردم مشکلات شان را بیان می کنند و از ما مسئولین انتظار و توقع رسیدگی و رفع آن را دارند.

فتاحی با بیان اینکه خدمات ارائه شده در این طرح به مردم رایگان است، افزود: آموزش و ارتقای آگاهی حقوقی مردم استان کرمانشاه محوری ترین بخش این طرح محسوب می‌شود و فرهنگ قانون گرایی و حل مشکلات از طریق قانون از دیگر اهدافی است که اجرای این طرح دنبال می‌کند، افزود: آحاد مردم می‌توانند با حضور در مساجد از این طرح بهره مند شوند.

انتهای پیام/

  • نویسنده : جعفر جعفری
  • منبع خبر : مژده خبر