سرپرست ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه در نشست خبری امروز گفت:استان کرمانشاه برای ایام اربعین ۲۹۷ موکب ثبت شده دارد که از این تعداد ۲۳ موکب در داخل عراق فعالیت می‌کنند. 

 

فهام مرادپور، در نشست پیش از ظهر امروز خود با خبرنگاران، با اشاره به ارادت خاص مردم ایران به ائمه معصومین(ع)، گفت: به منظور مشارکت مردم کشورمان در بازسازی حرم ائمه اطهار(ع) در کشور عراق، ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال ۱۳۸۳ در کشور شکل گرفت و کرمانشاه نیز یکی از اولین استان‌هایی بود که این ستاد را راه‌اندازی کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات نهادی کاملا مردمی و غیردولتی است که ردیف بودجه ندارد و به شکل هیات امنایی اداره می‌شود و ریاست آن را در استان‌ها نماینده ولی فقیه در استان برعهده دارد و جانشین او نیز استاندار است.

سرپرست ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه افزود: ستاد عتبات عالیات در شروع کار خود وظیفه مرمت قبور ائمه اطهار(ع) را برعهده داشت که این کار در مدت چندسال به خوبی انجام شد و پس از آن اجرای پروژه‌هایی دیگر در دستور کار قرار گرفت که این کار را به استان‌ها واگذار کردند.

وی گفت: از بدو تاسیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در کرمانشاه تاکنون ۱۴ پروژه موفقیت آمیز را اجرایی کرده‌ایم که اولین پروژه، پروژه نور در سال ۱۳۸۴ بود که طی آن روشنایی اطراف حرم ائمه(ع) را تامین کردیم.

مرادپور آخرین پروژه‌های اجرا شده توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمانشاه در کشور عراق را مربوط به مرمت درب سرداب سامرا و پروژه نیم ضریح حضرت زینب(س) در خیمه گاه اعلام کرد.

وی با بیان اینکه پس از انجام بازسازی کامل حرم ائمه(ع) در کشور عراق کار توسعه آنها به عنوان مامویت جدید ستاد بازسازی عتبات عالیات در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: به این منظور چهار پروژه توسعه‌ای در عراق در حال اجراست که کرمانشاه در آنها نقش دارد.

سرپرست ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: یکی از این پروژه‌ها، پروژه احداث صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف است که حدود ۲۲۰ هزار متر مربع مساحت دارد و یکی از ارزشمندترین بناهای اسلامی است که تلفیقی از هنر و معماری ایرانی اسلامی را می‌توان در آن دید.

به گفته این مسئول، پروژه صحن حضرت زینب(س) در کربلا، احداث صحن امام محمدباقر(ع) در کاظمین و بازسازی حرمین امامین عسگرین در سامرا دیگر پروژه‌های توسعه‌ای در حال اجرا هستند.

وی یادآور شد: متاسفانه در پروژه صحن حضرت زینب(س) با مساحت ۱۶۰ هزار متر مربع زیربنا در کربلای معلی، کمی از برنامه زمان‌بندی عقب هستیم که امیدواریم مردم با نذورات خود به تسریع در پیشرفت این پروژه کمک کنند.

مرادپور در ادامه در خصوص نذوراتی که توسط مردم برای بازسازی عتبات عالیات اختصاص داده می‌شود نیز گفت: نذوراتی که از مردم جمع‌آوری می‌شود، به شکل پول به عراق ارسال نمی‌شود، بلکه لیست کالاهایی که برای بازسازی و طرح‌های توسعه‌ای حرم عتبات عالیات نیاز است به تهران ارسال می‌شود و تهران نیز براساس ظرفیت هر کدام از استان‌ها کالاهای مورد نیاز را خریداری می‌کند. برای نمونه با توجه به اینکه کرمانشاه یکی از قطب‌های تولید سیمان در کشور است، سیمان مورد نیاز را از کارخانجات کرمانشاه خریداری می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: این اقدام باعث شده تا به افزایش درآمد واحدهای تولیدی در داخل کشور کمک خوبی شود. از طرفی حدود دو هزار نیروی ایرانی در حال حاضر در پروژه‌های مرمتی و توسعه‌ای عتبات عالیات مشغول به فعالیت هستند که از این راه برای خانواده‌های خود کسب درآمد می‌کنند، البته بخشی از نیروهایی که در این کشور خدمت می‌کنند نیز به شکل افتخاری هستند.

سرپرست ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه در بحث جمع‌آوری نذورات در رتبه‌های پایین کشور قرار دارد، به بیان راهکارهایی برای جذب بیشتر نذورات در استان پرداخت و گفت: یکی از این راه‌ها، طرح بنای نور است که طی آن با چند بانک استان توافقنامه‌ای امضاء کرده‌ایم که براساس آن افرادی که در این بانک‌ها حساب دارند می‌توانند هر ماه از حساب خود به ستادبازسازی عتبات عالیات کمک کنند.

مرادپور یادآور شد: طرح پویش کاشی حرم، طرح وقف، طرح صلح یار و طرح مجمع خیرین حرم ساز دیگر طرح‌هایی است که برای جمع‌آوری نذورات مردم راه‌اندازی شده‌ است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به ماموریت‌های این سازمان در بحث اربعین حسینی هم پرداخت و گفت: استان کرمانشاه برای ایام اربعین ۲۹۷ موکب ثبت شده دارد که از این تعداد ۲۳ موکب در داخل عراق فعالیت می‌کنند.

مراد پور در انتهای این نشست خبری: از خبرنگاران درخواست نمود تا به عنوان خادم با ستاد همکاری نمایند.

«فتاح مومنه» رییس گروه رسانه ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که  افتخارش خادمی این ستاد و اهل بیت علیهم السلام است گفت: ضمن تشکر از دوستان رسانه ای حاضر در نشست، از خبرنگاران در خواست همکاری با ستاد بازسازی عتبات عالیات داریم تا با اطلاع رسانی خوب در جذب نذورات و خیرین به طور جدی پای کار بیایند.

وی افزود: با توجه به اینکه آقای مرادپور در گزارش خود در این نشست از رتبه پایین ستاد استان کرمانشاه در نذورات، از شما اهالی رسانه در خواست تلاش برای ارتقاء استان کرمانشاه در این زمینه داریم.ان شاء الله به طور جدی پای کار باشید و ستاد را یاری نمایید.

در پایان هم هدیه معنوی بسته تبرکی تربت امام حسین علیه السلام نصیب خبرنگاران شد.

انتهای پیام/

  • نویسنده : جعفر جعفری
  • منبع خبر : مژده خبر