محمدحسین فلاحتی در گفتوگو با خبرنگار ما، با اشاره به تاثیر بارندگیهای اخیر بر وضعیت منابع آبی کرمانشاه، گفت: اگرچه بارشها باعث بهبود وضعیت سرابها و منابع آبی کرمانشاه شده، اما هنوز وضعیت چندان مساعدی نداریم.
وی از تالاب هشیلان به عنوان یکی از منابع آبی یاد کرد که بعد از بارشهای اخیر تا حدودی احیا شده و ادامه داد: هم اکنون دبی سراب سبزعلی به عنوان منبع تامین آب هشیلان حدود ۲۰۰ لیتر در ثانیه بوده که نصف مدت مشابه سالهای گذشته است.
رئیس محیط زیست شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از نصف عرصه ۴۵۰ هکتاری تالاب هشیلان آب دارد، خاطرنشان کرد: با قاطعیت میتوان گفت که هشیلان دوام چندانی نخواهد آورد و به احتمال زیاد ظرف دو تا سه ماه آینده خشک میشود.
فلاحتی از شناسایی ۱۹ حلقه چاه غیرمجاز در حاشیه تالاب هشیلان خبر داد که برداشت از آنها روند خشک شدن تالاب را تسریع میکند و یادآور شد: حکم تخریب این چاهها را هم گرفتیم و دادستانی هم پای کار آمد، اما عزم جدی از سوی دستگاههای متولی برای تخریب حتی یک حلقه چاه را نیز شاهد نبودیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه حتی بر روی برداشت از چاههای مجاز منطقه نیز نظارت کافی وجود ندارد و گفته میشود چاههایی وجود دارد که وسعت اراضی تحت پوشش آن حتی تا ۴۰ هکتار هم هست.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه عنوان کرد: سراب نیلوفر نیز به عنوان یکی از سراب های مهم کرمانشاه اکنون پر آب است، اما احتمال خشک شدن این سراب نیز وجود دارد.
فلاحتی از وضعیت سراب یاوری هم یاد کرد که سالیان گذشته در چنین ایامی پر از آب بود و گفت: سراب یاوری نیز با وضعیت کنونی که دارد، بیش از ۱.۵ ماه دوام نمیآورد و خشک خواهد شد.
وی با اشاره به احیاء رودخانههای کرمانشاه از جمله قرهسو و گاماسیاب، اظهار کرد: اکنون وضعیت رودخانهها به دلیل بارشهای اخیر مساعد است، اما با رونق گرفتن کشاورزی و فعالیت موتورپمپها در حاشیه رودخانهها، شاهد کم آبی و خشکی رودخانهها هم خواهیم بود.
رئیس محیط زیست شهرستان کرمانشاه معتقد است، اگرچه امسال بارشهای خوبی را در فروردین شاهد بودیم، اما کم بارشیهای چند ساله و فقر منابع آب باعث شده بهبود وضعیت رودخانهها و سرابها پایدار نباشد.
فلاحتی با بیان اینکه زمانی حدود ۵۰۰ سراب در کرمانشاه داشتیم، افزود: اکنون تنها حدود ۷۴ سراب آب دارد و مابقی به دلیل کم آبیهای این چند ساله خشک شدهاند.
Sunday, 22 December , 2024