شاهرخ یارویسی در گفت گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سالانه دو بار جمعیت دامی استان علیه بیماری تب برفکی واکسینه میشوند، گفت: فاز اول واکسیناسیون دامهای استان علیه بیماری تب برفکی شروع شده و تا اوایل مهرماه ادامه خواهد داشت.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه پیشبینی میشود در این فاز بیش از ۹۰ درصد جمعیت دامی استان تحت پوشش واکسیناسیون قرار بگیرند، افزود: احتمالا در این فاز از واکسیناسیون، قریب سه میلیون راس دام سبک و بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار راس دام سنگین استان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شوند.
یارویسی با بیان اینکه واکسیناسیون تببرفکی ایمنی شش ماهه در جمعیت دامی به همراه دارد، از دامداران خواست واکسیناسیون دامها را برای مقابله با شیوع بیماری تببرفکی جدی بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب برفکی نیاز به همکاری دامداران با اکیپهای دامپزشکی داریم.
یارویسی یادآور شد: فاز دوم واکسیناسیون دامهای استان علیه بیماری تب برفکی هم در فصل زمستان انجام خواهد شد.
وی با اشاره به واگیری بالای بیماری تب برفکی در جمعیت دامی، عنوان کرد: این بیماری یک بیماری عفونی ویروسی است که دامهای زوج سُم مثل گاو و گوسفند را درگیر میکند و قدرت سرایت بالایی دارد.
یارویسی با بیان اینکه بیماری تب برفکی بیماری مشترک بین انسان و دام نیست، گفت: این بیماری در صورت شیوع از نظر اقتصادی میتواند صنعت دام کشور را به چالش بکشاند و در صورت بروز بیماری در دام های جوان نابالغ مثل بره، بزغاله و گوساله تلفات شدید خواهد داشت.
وی با بیان اینکه میزان تلفات تببرفکی در دامهای جوان بالاست، یادآور شد: در دامهای بالغ با وجودی که احتمال تلفات خیلی کم و در حدود پنج درصد است، اما در صورت ابتلای دام، کاهش میزان تولید شیر، گوشت و پشم در دامها دیده میشود.
وی از لنگش دام به عنوان یکی از علائم شایع بیماری تب برفکی در جمعیت دامی یاد کرد و افزود: در ناحیه دهان دامهای مبتلا به تب برفکی هم ضایعات دهانی و زخم به چشم میخورد که به دنبال آن کاهش اشتها و کاهش تولید در دامها اتفاق میافتد.
- منبع خبر : ایسنا
Wednesday, 15 January , 2025