جعفر جعفری/ مژده خبر- معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران، رسانه ها منشاء دانش و آگاهی هستند و اهمیت و جایگاه آنها در بحث ارتقاء سطح آگاهی عمومی برکسی پوشیده نیست.

به گزارش خبرنگار مژده خبر، دکتر عباسی در ابتدای این نشست شهادت جمعی از هموطنان مان در کرمان را به دنبال حادثه تروریستی تسلیت گفت و سپس اظهار کرد: شما خود منشاء دانش و آگاهی هستید و آگاهی هم از حقوق مسلم شهروندی است که قانون هم به اشاره کرده لذا حاکمیت و دولت باید با تقویت و اهمیت دادن به جایگاه رسانه ها برنامه ریزی کودتا ارتقا این دانش و آگاهی در جامعه محقق شود.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در ادامه گفت: اهمیت و جایگاه رسانه در بحث اطلاع رسانی و ارتقاء دانش و آگاهی عمومی برکسی پوشیده نیست و این مسئله هم در قانون اساسی و قوانین عادی هم تأیید و مورد تأکید قرار گرفته است که حق نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی اعمال شود.

این مسئول قضایی در جمع خبرنگاران افزود: لذا در این زمینه رسانه ها باید مردم را نسبت به مسیر درست زندگی اجتماعی هدایت کنند.و هرجا لازم است مسئولیت پذیری، وفاق، همبستگی و همدلی عمومی را در جامعه ایجاد کنند.

وی تأکید کرد: در اصل ۸قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم به زیبایی به این موضوع اشاره شده و طبیعتاً هرگاه در جامعه میزان بهداشت حقوقی و رشد اجتماعی ، سیاسی و در ابعاد مختلف را بررسی کنیم باید به رسانه های آن توجه کنیم که چقدر فعالند، چقدر مورد استقبال مردم هستند، در حقیقت به هر میزان که کمیت، کیفیت و گسترش رسانه دنبال شود می توان ادعا کرد توسعه مشارکت های مردمی خواهیم داشت.

دکتر عباسی در جمع خبرنگاران و نیز اعضای هیئت موسس تعاونی مصرف اهالی رسانه کرمانشاه خاطر نشان ساخت: یکی از برنامه‌هایی که در قوه قضاییه در سند تحول قضایی مقرر کرده و به آن باور دارد؛ توسعه مشارکت های مردمی با رویکرد حمایت از رسانه است، چرا که خیل عظیمی از پرونده‌های دادگستری های سطح کشور مطرح می‌شود و آمار و بررسی هانشان می دهد به دلیل عدم آگاهی و شناخت حقوق و تکالیف خودشان و ندانستن چگونگی پای بندی خودشان نسبت به این حقوق و تکالیف است.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: اگر ما بخواهیم جامعه ای عاری از هرگونه جرم و آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم باید با ابزار رسانه ها سطح دانش و آگاهی عمومی و دانسته‌های حقوقی را بالا برد. که در سند طرح تحول نظام قضایی مورد تأکید قرار گرفته است.

۵ اصل راهبردی برای تقویت سطح آگاهی عمومی و پیشگیری از وقوع جرائم :

وی در ادامه این بحث اظهار کرد: کارآمد ترین، موثرترین این شیوه ها تقویت رسانه ها برای محقق شدن این امر است که باید به ۵ اصل راهبردی در بحث پیشگیری، باور و اعتقاد داشته باشیم:

اصل اول: حاکمیت قانون است.

اصل دوم: مدیریت اموال عمومی و دولتی است.

اصل سوم: انسجام و درستکاری است.

اصل چهارم: شفاف سازی است که دراین اصل، رسانه نقش مهمی ایفا می‌کند.

اصل پنجم: ایجاد مسئولیت پذیری در جامعه است.

سه دسته ای که برای جامعه خطرناکند:

دانشمندان حقوق سه دسته را برای جامعه خطرناک می دانند که عبارتند:

۱) دسته ای که مغرض هستند و عامدانه و آگاهانه مرتکب جرایم در جامعه می شوند، قاچاق مواد مخدر، کالا و اخلال واغتشاش در جامعه دارند.

۲) دسته ای که قابلیت کنترل دارند و نسبت به حقوق خود آگاهی ندارند و به نسبت دسته اول ناشناخته و خسارت بیشتری به جامعه وارد می سازند.

۳) دسته ای که فاقد حس مسئولیت پذیری هستند.

عباسی گفت: دسته های دوم و سوم چون ناشناخته تر هستند خسارات بارتر است و برای اصلاح آنها باید رسانه ها را به کمک طلبید تا به ایفای نقش بپردازند.اببته رسانه ها می توانند برای اصلاح دسته اول هم نقش مهمی ایفا کنند.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه افزود: به راستی اگر در جامعه ای رسانه نباشد چه اتفاقی می افتد؟!

پاسخ روشن است؛ قطعاً جامعه با بحران های زیادی مواجه خواهد شد که غیر قابل جبران است. لذا باید جایگاه رسانه ها را تقویت کرد و مورد توجه قرار داد.

وی در پایان گفت: نظارتی که رسانه ها می توانند در چارچوب اجتماعی، اطلاع رسانی، انتقاد سازنده و مسئولانه داشته باشند به جامعه کمک خواهند کرد تا مانع تخطی دستگاه های اجرایی و….شوند.لذا هیچ تردیدی در اهمیت نقش رسانه ها نیست.

گفتنی ست، در این نشست خبری، خواسته‌های اصحاب رسانه برای ارتباط بیشتر، کمک های حقوقی به خبرنگاران و…. مطرح شد.

 

  • نویسنده : جعفر جعفری
  • منبع خبر : مژده خبر