مژده خبر- معاون سوادآموزی استان کرمانشاه گفت: در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رشد جهشی سوادآموزی در استان را شاهد بوده‌ایم.

 

یاسر کرمی به مناسبت دهه مبارک فجر در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در سالهای قبل از انقلاب آمار بی سوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان کرمانشاه ۶۶ درصد بود، افزود: در دوران قبل از انقلاب تنها حدود ۴۰ درصد افراد در سنین کودکی فرصت سوادآموزی داشتند و مابقی کودکان به دلیل عدم برخورداری از امکانات زیرساختی از نعمت تحصیل محروم بودند.

کرمی با اشاره به وضعیت بد سوادآموزی بین جامعه زنان در دوران طاغوت، ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب فاصله با سوادی بین زنان و مردان دو برابر بود، یعنی تقریبا مردان دو برابر زنان فرصت سوادآموزی پیدا می کردند.

وی به رشد سوادآموزی در سالهای پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: نرخ سواد در استان کرمانشاه در دهه ۷۰ به بالای ۶۰ درصد و این شاخص در دهه ۸۰ به بالای ۸۰ درصد رسید.

وی با بیان اینکه در دهه ۹۰ نرخ سواد در استان کرمانشاه به بالای ۹۰ درصد رسید، گفت: بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته در سال ۱۳۹۵ نرخ باسوادی استان کرمانشاه ۹۶ درصد اعلام شده که این میزان در سال ۱۴۰۰ به عدد ۹۷٫۳ درصد رسیده است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه  با اشاره به کاهش فاصله نرخ باسوادی بین زنان و مردان در استان کرمانشاه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: هم اکنون فاصله باسوادی بین زنان و مردان در استان کرمانشاه خیلی کم شده و تقریبا هیچ تفاوتی بین زنان و مردان برای سوادآموزی نیست.

وی افزود:فاصله نرخ باسوادی بین روستائیان و شهرنشینان هم در استان کرمانشاه به زیر ۱۰ درصد رسیده است.

کرمی ادامه داد: توزیع درست و عادلانه امکانات آموزشی در مناطق مختلف استان به ویژه در مناطق محروم مرزی از عوامل مهم بالارفتن نرخ سواد در استان کرمانشاه در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.