به گزارش خبرنگار مژده خبر، فریدون معتمدیان رییس هیأت مدیره خانه مطبوعات استان کرمانشاه، صبح امروز شنبه ۲۸آبان ۱۴۰۱ در این نشست که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سالن اجتماعات شهید رجایی فرمانداری کرمانشاه برگزار شد، به اهمیت جایگاه رسانه اشاره کرد و گفت: در خصوص اهمیت و جایگاه رسانه شک و تردیدی نیست و حتی در آموزه های دینی ما این مسئله مورد توجه قرار گرفته و عملا کتاب آسمانی ما یک رسانه است که پیام الهی را به سوی مردم آورده است.
این پیشکسوت رسانه افزود: متاسفانه علی رغم این جایگاه پراهمیت رسانه، در کشور آنطور که باید به این مسئله توجه نشده و در بحث رسانه دچار شعارزدگی شده و در واقعیت کاری نکرده ایم و نتیجه همین شعارزدگی هم این شده که امروز مرجعیت رسانه از داخل به خارج از کشور منتقل شده است.
معتمدیان تاکید کرد: باید به یاد داشته باشیم در حالی مرجعیت رسانه ای را از دست داده ایم که در ایران ۱۳هزار رسانه فعالیت می کنند.
وی افزود: ۱۳هزار رسانه ایرانی شامل ۳۰خبرگزاری، ۳۳۲روزنامه، ۴۸۰۰ پایگاه خبری و ۸۰۰۰ هفته نامه، ماهنامه و سالنامه است که از این تعداد ۵۷۰۰ رسانه در پایتخت و بقیه در شهرستان ها فعالند.
فریدون معتمدیان گفت: از دست دادن مرجعیت رسانه ای با وجود این تعداد رسانه نشان می دهد که ما فقط در بحث کمی کار کرده و فعالیت چندانی برای ارتقای محتوای رسانه ها نداشته ایم.
رییس هیات مدیره خانه مطبوعات استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: متاسفانه طی سالیان متمادی، از رسانهها حمایت هایی که باید نشده و از طرفی در خصوص برخی رسانه ها مانند صدا و سیما انحصار ایجاد کرده و رسانه ای رقیب برای آن ایجاد نکرده ایم.
اهالی رسانه نتوانسته ایم خود را به روز کنیم/ وقتی سراغ حل مشکل می رویم که کار از کار گذشته است
معتمدیان گفت: از طرفی خود ما اهالی رسانه هم بی تقصیر نیستیم و باید از خود بپرسیم که تا چه حد توانسته ایم خود را به روز کرده و از شیوه های جدید برای خبررسانی و اطلاع رسانی استفاده کنیم و چه میزان مطالعه داشته و دانش خود را به روز کرده ایم.
مدیر مسئول هفته نامه بیستون گفت: مشکل بعدی در حوزه رسانه های داخلی بحث پایین بودن سطح سواد رسانه ای چه در جامعه و چه در میان اهالی رسانه است و باید از خودمان بپرسیم ما رسانهای ها و مخاطبانمان آیا به سطحی رسیده ایم که اخبار را بر اساس واقعیات و اسناد تحلیل کرده و نه صرفا بر اساس آنچه که دوست داریم.
معتمدیان گفت: مشکل بعدی این است که وقتی سراغ حل یک مشکل می رویم که کار از کار گذشته و عملا دردی این میان درمان نمی شود و پس از اتمام هر ماجرا دوباره پیگیری برای رفع مشکلات از ریشه نداریم.
این مسئول گفت: در فاصله ۲۳ شهریور تا ۱۶ مهر، پنج رسانه بی.بی.سی فارسی، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، منوتو و رادیوفردا ۳۵ هزار خبر را در کانال و سایت و … منتشر کرده اند و از این تعداد خبر طبق بررسی های صورت گرفته ۱۷ هزار و ۵۰۰ خبر دروغ بوده و این یعنی این پنج شبکه از هر دو خبری که به مخاطب خود داده اند، یک خبرش دروغ بوده است.
وی افزود: این شبکه ها با اعلام یک خبر درست اعتماد مخاطب را جلب کرده و در ادامه خبر دروغ مدنظر خود را به خورد مخاطب داده اند.
معتمدیان گفت: این حجم دروغ پردازی و کار رسانه ای درحالیست که طی این مدت کاری از رسانه های داخلی شاهد نبودیم و حالا که کار از کار گذشته سراغ راهکار می گردیم، درحالیکه باید برای جنگ های رسانه ای اینچینی از قبل آماده بود و پیشگیری کرد.
این مسئول به فضای مجازی رها شده در کشور هم اشاره کرد و افزود: در هیچ کشوری فضای مجازی تا اینقدر بی در و پیکر نبوده و نیست و باید در این زمینه هم اقداماتی صورت گیرد.
وی تاکید کرد: آنچه مهم است این است که مرجعیت رسانه تنها با حرف به دست نمی آید و این امر با حمایت و تغییرات اساسی امکان پذیر است و در این بین تقویت رسانه های داخلی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: رسانه پُلِ میان مردم و حاکمیت هستند و باید تقویت شوند.
اغتشاشات اخیر آزمونی بزرگ برای رسانه ها بود
به گزارش خبرنگار مژده خبر، محمد هادی صحرایی رییس سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه هم در این نشست با بیان اینکه در حوادث اخیر کشور همه متضرر شدند، گفت: دراین اغتشاشات آنچه که بیش از همه به چشم می آید جنگ رسانه ای بود که دشمن به راه انداخته و می توان از این اغتشاشات به عنوان یک امتحان بزرگ رسانه ای برای کشور یاد کرد.
محمد هادی صحرایی: متاسفانه رسانه های داخلی مرجعیتی که باید را ندارند و همین موجب شد که مردم به سمت رسانه های خارجی سوق داده شده و آنها هم هر دروغی که دلشان می خواهد را به شکل کاملا حرفه ای به خورد جامعه دهند.
وی افزود: یکی از مشکلات حوزه رسانه کشور، “نارسانه ها” بودند و امروز کشور عملا اسیر همین نارسانه هاست و همین نارسانه ها هستند که فرصت تحلیل و جوابدهی را از افراد گرفته و فقط خبرها را در ت
عداد بی شمار به مخاطب می دهند که خیلی از این اخبار صحت ندارد.
وی تصریح کرد: مشکل دیگر در این حوزه این است که علی رغم این دروغ پردازی رسانه های معاند و برخی نارسانه ها، رسانه های رسمی ما تحلیلی برای مردم ارائه نکردند و مردم را در میان این همه دروغ سرگردان رها کردند، درحالیکه نیاز بود رسانه های رسمی داخلی در این شرایط به تحلیل وقایع پرداخته و شرایط را برای مردم شفاف کنند.
صحرایی گفت: همین عدم تحلیل و از طرفی ایجاد مارپیچ سکوت و القای توهم اکثریت توسط رسانه های معاند موجب حوادث اخیر شد که همه از آن متضرر شدند.
وی افزود: عملکرد ضعیف رسانه های داخلی موجب شد که مردم به دامن رسانه های خارجی سوق داده شده و چهار تا پنج رسانه دشمن بتوانند ظرف مدت کوتاهی ۳۸ هزار دروغ را به خورد جامعه دهند.
با رسانه های سنتی نمی توان به جنگ رسانههای حرفه ای رفت/ مردم را به سواد رسانه ای مجهز نکرده ایم
رییس سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه با اشاره به وجود بیش از چند هزار رسانه داخلی در کشور، گفت: تعداد بالای رسانه های داخلی نشان می دهد که مشکلی در توسعه کمی نداریم و باید روی توسعه کیفی رسانه ها کار کرده و از ظرفیت های فعلی نهایت بهره را ببریم.
وی افزود: قطعا در حوادث اخیر شاهد یک جنگ رسانه ای بودیم و شرایط فعلی نشان داد که با یک ابزاری که کارآمدی لازم را ندارد نمی توانیم به این جنگ رسانه ای بپردازیم.
صحرایی گفت: درجنگ امروز که با رسانه های حرفه ای طرف هستیم، نمی توانیم با رسانه هایی که همچنان به شیوه قدیمی و سنتی فعالیت می کنند با آنها بجنگیم و باید رسانه هایمان را بروز رسانی کنیم.
وی افزود: از طرفی سرعت انتشار خبر هم مهم است، چرا که هر منبعی خبر اول را بدهد چه راست و چه دروغ مردم عمدتا آن را باور کرده و اخبار بعدی به نوعی جوابدهی و تحلیل آن خبر اول است.
محمد هادی صحرایی گفت: مسئله مهم بعدی این است که ما مردم را به سواد رسانه ای مجهز نکرده ایم و اگر سواد رسانه ای در جامعه ارتقا می یافت شاهد باورپذیری دروغ های چند شبکه نبودیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکل بعدی فضای مجازی وِل و رها شده است که آسیب های امروز عمدتا ناشی از آن است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در ایران ابتدا ابزار مدرنیته وارد می شود، قبل از اینکه سواد استفاده از آن آموزش داده شود که موارد آن را در ماهواره و ویدئو و … شاهد بودیم، ابزارهایی که می شود استفاده درست و نادرست از آن داشت، اما هیچگاه در خصوص استفاده درست به جامعه آموزشی داده نشد.
رییس سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه گفت: مسئله مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که لذت بردن از اخبار بد و منفی برای مردم یک عادت شده، بطور مثال یک جشنواره بزرگ برگزار شده و کلی اتفاقات خوب و خبرهای خوب از دل آن بیرون می آید، اما به محض اینکه یک خبر منفی در خصوص این جشنواره منتشر شود با استقبال گسترده مواجه شده و تمام زحمت برگزاری جشنواره به حاشیه می رود.
این فعال رسانهای به صحبت برخی افراد در خصوص عدم اعمال سانسور در اخبار هم اشاره کرد و افزود: سانسور اگر به معنای کتمان حقیقت یا بریدن حرف حق باشد، همه با آن مخالف هستند، اما هیچ عقل سلیمی در هیچ کشوری نمی پذیرد که هیچ حد و مرزی برای انتشار اخبار نباشد و قطعا در همه کشورهای جهان یک حد و مرز و خطوط قرمزی در این زمینه وجود دارد.
صحرایی گفت: در حال حاضر مطبوعات هیچ کشوری به اندازه ایران از آزادی بیان برخوردار نیستند و در رسانههای رسمی و فضای مجازی و پایگاه های خبری و … حاکمیت از بالا تا پایین نقد می شود و افراد هرچه دلشان می خواهد در فضای مجازی می گویند و با آنها برخوردی نمی شود، درحالیکه در کشوری مانند ترکیه در همین حادثه تروریستی اخیر در کنار محدود کردن شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، حتی رادیو این کشور قطع می شود و هیچ کس حق انتشار عکس و فیلم و خبر و… ندارد چه برسد به اینکه کسی بخواهد در این باره اظهار نظر کند، آن هم در رسانه های رسمی.
- منبع خبر : مژده خبر
Sunday, 22 December , 2024