مژده خبر- معاون فنی مدیریت نظارت بر مواد خوراکی ،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو گفت: پیاده ‏روی طولانی‬ ‎مدت در اربعین و کالری سوزاندن در مسیر طولانی اربعین، باعث می‌شود که شما تمایل بیشتری برای مصرف غذا و میوه داشته باشید، لذا موارد زیر را باید رعایت کرد:

 

دکتر سمیه سلیمانی مهر معاون فنی مدیریت نظارت بر مواد خوراکی ،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار مژده خبر اظهار کرد:

پیاده ‏روی طولانی‬ ‎مدت در اربعین و کالری سوزاندن در مسیر طولانی اربعین، باعث می‌شود که شما تمایل بیشتری برای مصرف غذا و میوه داشته باشید، اما باید بدانید که در مسیر پیاده‎روی اربعین، دقت بیشتری برای تغذیه خود به خرج دهید.
بسیاری از موکب‌ها افتخار خود می‌دانند که در مسیر پیاده‎روی از زائران پذیرایی کنند، اما این که شما مراقب خود و خوراکتان باشیدمهم است ،چرا که با توجه به این مهم می‌توانید سلامتتان را تضمین کنید. علاوه بر این درست است که کشور عراق در همسایگی ایران است و ذائقه غذایی آن کشور ممکن است با ما یکسان باشد، اما بهتر است که از غذایی که نمی‌دانید چه مواد غذایی در آن استفاده شده مصرف خودداری نمایید زیرا ممکن است به یکی از مواد غذایی آن حساسیت داشته باشید.

بزرگ‌ترین دغدغه، گرمازدگی زائران است بنابراین خوردن نوشیدنی‌هایی مانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب‌لیمو، شربت آلبالو، شربت بید‌مشک، گلاب، تخم‌شربتی و  تخم خرفه در صورتیکه مصرف کننده دیابت نداشته باشد می‌تواند از گرمازدگی جلوگیری کند. به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرمازدگی کند.
نباید غذاهایی را که زود فاسد می‌شود، به همراه داشته باشید. سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد غذایی‌اند. برای پیشگیری از یبوست، از نانهایی که سبوس بیشتری دارند به جای نان لواش استفاده کنید. مواد غذایی ملین مثل انجیر، آلو و … برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشید.
قبل  از مصرف مواد غذایی کنسرو شده ۲۰ دقیقه آنها را بجوشانند و به علائمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشند.میوه‎ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهند و حتماً پوست آنها را جدا کنید.از مصرف یخ‎هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‎شوند، به شدت اجتناب کنید.

در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل  همچون کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و لیمو ترش به همراه داشته باشند.تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.

از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی غیر پاستوریزه خودداری کنید. بهتر است هنگام سفر شیر مصرف نکنید چرا که علاوه براینکه سریعا فاسد می شود ؛ سبب نفخ و مشکلات گوارشی می شود لذا بهتر است به جای آن برای تأمین کلسیم بدن  از دوغ، ماست و پنیراستفاده کنید.اگر مبتلا به فشارخون بالاهستید، از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودداری کنید.
از آب چشمه، نهر یا رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید.آب باقیمانده در بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.
برای پیشگیری از مسمومیت غذایی همراه غذای خود از ماست یا لیموترش استفاده کنید.
همچنین مقداری نمک همراه داشته باشید. نمک بهترین پاک‌کننده و میکروب کش است. کمی قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهانشویه و غرغره کنید.  از نوشیدن و حتی تست کردن قهوه‌های خیلی تلخ و غلیظ عراقی (عربی) که بوی سوختگی دارد بشدت بپرهیزید.
در نهایت مصرف غذاهای گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذاهای سرد برخوردار است چرا که حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروب های موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت آن را کاهش می دهد.

  • منبع خبر : مژده خبر