مژده خبر- مدیرکل انتقال خون خوزستان با اشاره به وقوع حوادث زیاد در خوزستان و بیماران تالاسمی و نیاز بالای خوزستان به خون در این شرایط بر لزوم فرهنگ‌سازی برای افزایش تعداد اهداکنندگان تاکید کرد.

 

دکتر علی فیضی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به چهل و نهمین سالروز تاسیس سازمان انتقال خون و هفته ملی اهدای خون اظهار کرد: این سازمان وظیفه تولید خون و فرآورده‌های خونی است و یکی از چند سازمان حیاتی کشور است و خون مورد نیاز بیماران را تامین می‌کند. در پایگاه‌های انتقال خون، آزمایش‌های غربالگری از نظر غلظت خون، فشار خون، عفونت‌ها، ویروس‌ها و موارد مختلف مورد نیاز نیز انجام می‌شود.

وی افزود: در سالروز تشکیل این سازمان، حدود ۷۰۰ واحد خون توسط مردم خوزستان اهدا شده است اما باید این حس نوع‌دوستی مردم مانند همیشه ادامه داشته باشد.

فیضی عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر وضعیت ذخایر خونی استان خوزستان در بالاترین سطح است و کمبودی نداریم اما باید توجه شود که اهدای خون باید مستمر باشد.

وی با بیان اینکه پایگاه ماهشهر در حال احداث است و تا یک سال و نیم آینده به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: در خوزستان هفت پایگاه انتقال خون و چهار مرکز خون‌گیری وجود دارد. با توجه به شرایط اهدای خون، امکان احداث پایگاه انتقال خون در شهرهای کوچک وجود ندارد بنابراین سالانه چهار تا پنج بار با حضور نیروها در شهرستان‌هایی که پایگاه انتقال خون ندارند، خون‌گیری انجام می‌شود. در حال حاضر نیز هر چند ممکن است شهرستانی به پایگاه انتقال خون نیاز داشته باشد اما به قید فوریت نیست.

مدیرکل انتقال خون خوزستان با اشاره به شرایط اهدای خون عنوان کرد: کسانی که می‌خواهند برای اهدای خون مراجعه کنند باید حداقل ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال سن و حداقل ۵۰ کیلوگرم وزن داشته باشند. این افراد نباید به فشار خون بالا، دیابت وابسته به انسولین و برخی بیماری‌های صعب‌العلاج مانند سرطان مبتلا باشند.

فیضی با اشاره به وقوع حوادث زیاد در خوزستان و وجود بیماران تالاسمی و نیاز بالای خوزستان به خون در این شرایط گفت: ۵۳ درصد اهداکنندگان خون در خوزستان اهداکننده مستمر هستند و شرایط خوب است اما باید فرهنگ‌سازی در این زمینه انجام شود تا تعداد اهداکنندگان افزایش یاید.

  • منبع خبر : ایسنا