مژده خبر- رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه مدت ماندگاری گردشگران در کرمانشاه را یک روز یا نهایتا دو روز دانست و گفت: کرمانشاه برای ماندگاری گردشگران جاذبه شهری ندارد.

احسان امیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه، اظهار کرد: علیرغم اینکه جاذبه‌های گردشگری تاریخی، طبیعی، فرهنگی و خوراک در کرمانشاه بالاست اما عمده گردشگرانی که به این استان سفر می‌کنند، تنها یک روز یا نهایتا دو روز ماندگاری دارند.

وی افزود: اگر یک گردشگر تمام جاذبه‌های شهر کرمانشاه و شهرستان‌های گردشگرپذیر ما را ببیند، حدود دو روز طول می‌کشد که این زمان عدد قابل توجهی نیست.

این فعال گردشگری با بیان اینکه بحث ماندگاری گردشگر یکی از بزرگترین معضلات گردشگری کرمانشاه است، تصریح کرد: هرچه یک گردشگر در داخل یک شهر بیشتر ماندگاری داشته باشد، بابت خدماتی که دریافت می‌کند مانند حمل و نقل، اسکان، خرید و … هزینه‌های بیشتری را پرداخت می‌کند و در نتیجه به رونق اقتصادی بیشتر آن شهر کمک خواهد کرد.

وی عامل اصلی عدم ماندگاری بالای گردشگر در کرمانشاه را نداشتن جاذبه‌های شهری دانست و گفت: تله کابین، شهربازی مدرن، زیپ لاین، پل‌های معلق، پارک‌های آبی و تفریحی و مراکز خرید از جمله جاذبه‌های شهری هستند که متاسفانه کرمانشاه فاقد آنهاست.

امیری تاکید کرد: داشته‌های گردشگری کرمانشاه بیشتر در حوزه آثار و بناهای تاریخی است و عملا در طول سال‌های گذشته هیچ اتفاق خاص جدیدی در گردشگری کرمانشاه رخ نداده که به واسطه آن مدت اقامت گردشگران را در داخل شهرمان بیشتر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: دیدن جاذبه‌های تاریخی مهم استان همچون تاق بستان و بیستون و یا چشیدن غذاهای اصیل مردم این منطقه در نهایت می‌تواند یک نصف روز طول بکشد و در مابقی ساعات گردشگر می‌خواهد از جاذبه‌های تفریحی و سرگرمی داخل شهر دیدن کند که متاسفانه ما این‌ها را نداریم.

رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه با تاکید براینکه نبود جاذبه‌های گردشگری شهری باعث شده تا کرمانشاه کماکان نه به عنوان یک مقصد بلکه یک معبر گردشگری باشد، عنوان کرد: حتی اغلب کسانی که کار ترانسفر گردشگران عراقی را انجام می‌دهند، به جای اینکه اقامت این گردشگران را در کرمانشاه قرار دهند، آنها را در همدان اسکان می‌دهند و از آنجا به سایر مناطق کشور می‌روند.

وی ادامه داد: صرفا داشتن جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و یا خوراک‌های متنوع نمی‌تواند باعث ماندگاری گردشگر در این منطقه شود، چرا که امروزه دیگر به مانند گذشته نیست و گردشگران سلایق بسیار متفاوتی دارند و می‌خواهند زمانی که به یک منطقه سفر می‌کنند، جاذبه‌های مختلفی را ببینند.

امیری با بیان اینکه ما حتی از ظرفیت‌های کنونی خود هم به خوبی برای ماندگاری گردشگران استفاده نمی‌کنیم، گفت: یک گردشگر زمانی که از تاق بستان و یا بیستون و یا منطقه تفرجگاهی مانند پارک کوهستان دیدن می‌کنند، بازدید او نهایتا یک تا دو ساعت طول بکشد و بعد از آن دیگر عملا چیز جدیدی برای دیدن در این محوطه‌ها وجود ندارد، درحالیکه می‌شد در سال‌های گذشته در کنار این جاذبه‌ها، جاذبه‌های دست ساز و سرگرم کننده دیگری را هم برای ماندگاری بیشتر گردشگران داشته باشیم.

وی تاکید کرد: با شرایط کنونی که پیش می‌رویم، گردشگری کرمانشاه رو به زوال می‌رود، چرا که اگر یک گردشگر تنها یک بار از این استان بازدید کند، کافی است و برای بار دوم چیز جدیدی وجود ندارد که از آن بازدید کند. هر پروژه‌ای هم که در سال‌های گذشته در حوزه گردشگری کلید خورده یا نیمه تمام  مانده و یا کاملا کنسل شده است.

انتهای پیام