گزارش خبری مژده خبر- دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بعداز ظهر امروز در نشست با خبرنگاران استان کرمانشاه از افتتاح کتابخانه مرکزی کرمانشاه تا پایان دولت سیزدهم خبرداد.

به گزارش مژده خبر، نشست خبری مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بعداز ظهر امروز پنج شنبه ۳اسفندماه ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: شبکه کتابخوانی ایران اکنون جزو ۲۰ کشور برتر جهان، در سطح آسیا جز پنج کشور برتر و در سطح منطقه کشور نخست می‌باشد.
مهدی رمضانی در سفر به استان کرمانشاه با حضور در نشست خبری با موضوع ” توسعه کتاب و کتابخوانی” در جمع خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت کتابخانه‌های عمومی کشور اظهارداشت: درحال حاضر سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه‌ عمومی با بیش از ۵۰ میلیون جلد کتاب در کشور داریم که از این میزان ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه نهادی و مابقی نیز مشارکتی و خصوصی هستند.
رمضانی با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه کتابخانه های عمومی توجه ویژه ای دارد افزود: تاکنون هیچ دولتی این اهتمام را در حوزه کتابخانه ها نداشته است.
وی تعداد کتابخانه های عمومی در حال ساخت کشور را ۳۰۰ مرکز عنوان کرد و گفت: پیش بینی می شود ۱۰۰ مرکز از این تعداد در دولت سیزدهم تکمیل و افتتاح شود.
به گفته رمضانی؛ شبکه کتابخوانی ایران اکنون جزو ۲۰ کشور برتر جهان، در سطح آسیا جز پنج کشور برتر و در سطح منطقه کشور نخست می‌باشد.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: امروز با نسل جدیدی از کتابخانه‌های عمومی مواجه هستیم به طوری که به فرهنگسراهای اجتماعی و پایگاه‌های آموزشی و مهارت افزایی تبدیل شده‌اند.
رمضانی تصریح کرد: در نسل جدید کتابخانه‌های عمومی خدمات متنوعی ارائه می‌شود که تعداد آنها به بیش از ۶۰ خدمت شامل سالن و مخزن کتاب، خدمات دیداری و شنیداری، پایگاه های مرجع اطلاعاتی، کودکان و نوجوانان، کارگاه های خلاقیت و… به مراجعان خدمات ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه در طول دوره مسئولیتم شاهد افتتاح چندین کتابخانه مرکزی در کشور بوده ام اظهار امیدواری کرد کتابخانه مرکزی کرمانشاه نیز تا قبل از پایان دولت سیزدهم به بهره‌برداری برسد.
رمضانی افزود: در حال حاضر پیمانکار روی پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه فعالیت دارد و پیش‌بینی می‌شود تکمیل و تجهیز این کتابخانه ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دربر داشته باشد.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور کتاب کودک را پرفروش ترین نوع کتاب ها در کشور عنوان کرد و گفت: باتوجه به لزوم فرهنگ مطالعه در کودکی لازم است تا مدارس به کتابخانه‌ها متصل شوند که در جهت تحقق این مهم حمایت کتابداران امری مهم و ضروری است.
رمضانی افزود: روزانه ۱۲۰ هزار جلد و ماهیانه سه میلیون کتاب توسط بیش از ۱۰ میلیون عضو در کتابخانه های عمومی کشور به امانت گرفته می شود.
وی گردش مالی نشر کشور را ۱۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: سالانه ۱۱۰ هزار عنوان کتاب در کشور چاپ و منتشر می شود که ۷۰ هزار جلد آن کتاب غیردرسی است.
رمضانی با بیان اینکه افزایش کتابخانه‌های سیار به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد گفت: این کتابخانه ها با نگاه به حاشیه شهرها و مناطق دور افتاده در ابتدای دولت سیزدهم تنها ۳۰ مورد در کشور بود که طی ۲ سال اخیر به ۵۰ مورد افزایش یافته و برنامه توسعه آن به ۲۰۰ مورد در دستور کار قرار دارد.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تعداد کتابخانه‌های روستایی را ۸۰۰ مورد عنوان کرد و افزود: درحوزه زیرساختی و نرم افزاری نیز شاهد اقدامات مطلوبی بوده ایم و برنامه های مدونی در این زمینه صورت گرفته است.
رمضانی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌ای با کمیته امداد جهت راه اندازی مراکز مشاوره ای به منظور سهولت دسترسی گفت: تاکنون بیش از ۱۰ مورد افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه در زمینه توسعه خدمات نیز جزو کشورهای پیشرو هستیم، ادامه داد: سرانه مطالعه در کشور حدود ۳۳ دقیقه بدون احتساب کتب درسی و دینی است.
رمضانی بیان داشت: پیمایشی با عنوان عادات خواندن ایرانیان با کمک دانشگاه تهران در حال انجام است که امیدواریم تا پایان اسفند نتیجه این پیمایش اعلام شود.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان یکی از اقدامات این نهاد برای توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه را تصویب سند ملی کتاب خوانی عنوان کرد و گفت: این سند مبنای توسعه کتابخوانی در جامعه خواهد بود.

  • نویسنده : فرشته شایگانی قانع
  • منبع خبر : مژده خبر