در چهارشنبه‌سوری قرار است با یک شادی و نشاط سال، را به اتمام برسانیم و به پیشواز سال جدید برویم نه اینکه با مواد منفجره و ایجاد آسیب‌های شدید روحی، روانی، جسمی به سمت حوادث جدی بر سلامت افراد برویم. چهارشنبه‌سوری یک رسم باستانی از پیشینیان با باور گرامیداشت سه‌شنبه شب آخر سال با […]

 

در چهارشنبه‌سوری قرار است با یک شادی و نشاط سال، را به اتمام برسانیم و به پیشواز سال جدید برویم نه اینکه با مواد منفجره و ایجاد آسیب‌های شدید روحی، روانی، جسمی به سمت حوادث جدی بر سلامت افراد برویم.

چهارشنبه‌سوری یک رسم باستانی از پیشینیان با باور گرامیداشت سه‌شنبه شب آخر سال با روشن کردن آتش و پریدن از روی آن به منظور دور شدن زردی‌ها از بدن و با سرخی شادابی به سمت سال نو رفتن، است.

متأسفانه این آیین کهن و سنت باستانی، طی سال‌های اخیر با تغییر رویه فرهنگی و اجتماعی به سمت استفاده از مواد خطرناک محترقه و استفاده از ترقه‌های مختلف اشتعال‌زا رفته است. این آیین و سنت باستانی انحراف پیدا کرده و در حال نابودی است.

برخی از جوانان و نوجوانان از روی هیجان یا عدم آگاهی کافی با سوق به این سمت سبب آسیب‌رساندن به خود می‌شوند که اگر خانواده‌ها مداخله نکنند و مردم احساس مسئولیت اجتماعی نداشته باشند تبعات اجتماعی و عوارضی برای سلامتی از قطع عضو تا مرگ و میر را در بر خواهد داشت.

در چهارشنبه‌سوری قرار است با یک شادی و نشاط سال، را به اتمام برسانیم و به پیشواز سال جدید برویم نه اینکه با مواد منفجره و ایجاد آسیب‌های شدید روحی، روانی، جسمی به سمت حوادث جدی بر سلامت افراد برویم.

الان دیگر در چهارشنبه‌سوری، نشاط و شادی نیست تبدیل به روز استرس شده؛ خانواده‌ها، سالمندان، کودکان، زنان‌باردار همه با استرس بیرون می‌آیند و سعی می‌کنند از بعدازظهر روز سه‌شنبه دیگر از منزل بیرون نیایند.

آمارهای جمع‌آوری شده آسیب‌ها و مصدومیت‌های جدی توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی در این روز طی سالیان گذشته مرتبا در حال افزایش است؛ لذا با نگاه به آمارهای تکان‌دهنده اهمیت مداخله خانواده و پیشکسوتان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

باید این آگاهی را به فرزندان خود بدهند که در صورت استفاده از مواد محترقه با مصدومیت و آسیب‌های جدی روبه‌رو خواهند شد.

 

  • نویسنده : حسین بیگلری، رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه