مژده خبر- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاوه با اشاره به طرح همیار طبیعت برای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی گفت: همیار طبیعت کسی است که به صورت داوطلبانه برای حفظ منابع طبیعی با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری میکند. اگرچه حفظ، نگهداری و احیای منابع طبیعی، رسالت سازمان است، اما از آنجا که این عرصه متعلق به تمام مردم است، کمکهای مردمی میتواند سازمان را در نگهداری و توسعه این منابع خدادادی، کمک کند.
هادی حیدری راد اظهار کرد: همیاران از بین مردم علاقمند به منابع طبیعی انتخاب می شوند و از طریق برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی، با اقدامات لازم برای یاری به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی، آموزشهای لازم را فرا می گیرند. همیاران طبیعت در سه سطح دانشآموزی، مروج و محافظ دستهبندی میشوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاوه افزود: “همیار طبیعت مروج” فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی را آموزش میدهد. “همیار طبیعت محافظ” شامل علاقمندان و همچنین مرتعدارانی میشود که وظیفه حفاظت از عرصههای طبیعی در مقابل چرای بیرویه را دارند. “همیار طبیعت دانشآموزی” هم دانشآموزان را شامل میشود. اطلاعات علاقهمندان به این حوزه ها دریافت و در سامانه همیار طبیعت ثبت و برای آنان کارت صادر میشود.
حیدری راد با اشاره به ثبت نام ۱۰۹۲ نفر در طرح همیار طبیعت در شهرستان پاوه، تصریح کرد: همیاران طبیعت علاوه بر کمک به سازمان در محافظت از عرصههای طبیعی، در صورت وقوع آتشسوزی، تخریب منابع طبیعی، قطع درخت یا هرگونه آسیب به منابع طبیعی، موارد را با استفاده از تلفن های رایگان۱۵۰۴ و ۱۳۹ به سازمان اطلاعرسانی میکنند. از این تعداد همیار طبیعت ثبتنام شده، ۱۸۰نفر دانشآموز، ۷۴۸ نفر مروج و ۱۶۴ نفر محافظ هستند.
وی ادامه داد: بسیاری از آسیبهای وارد شده به منابع طبیعی میتواند توسط همیاران به اطلاع همکاران ما برسد و با استفاده از این پتانسیل، آسیب به منابع طبیعی کاهش پیدا میکند.
http://mozhdekhabar.ir/?p=21567
Saturday, 21 December , 2024