مژده خبر- به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی کرمانشاه، در هفته پژوهش ۹۰ نفر از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمانشاه معرفی و از آنها تجلیل خواهد شد.

 

به گزارش مژده خبر به نقل از ایسنا، دکتر کیانوش چقامیرزا، امروز(ششم آذر) در جمع خبرنگاران، با اشاره به در پیش بودن هفته پژوهش، اظهار کرد: امسال هفته استانی پژوهش از ۱۰ تا ۲۲ آذر و هفته ملی آن نیز از ۲۳ تا ۲۹ آذر ماه با شعار «پژوهش و فناوری، پیشران در جهش تولید با مشارکت مردم» برگزار می‌شود که برگرفته از شعار سال است.

وی در ادامه با بیان اینکه برنامه ریزی برای برگزاری هفته استانی پژوهش از شهریور امسال آغاز شد، گفت: به این منظور دو نشست در جهت ایجاد هماهنگی بین دانشگاه‌ها و دستگاه‌های ذیربط برگزار شد و متعاقب آن هفت کمیته تشکیل شد و طبق برنامه ریزی‌ها در این مدت ۱۲ جشنواره توسط این کمیته‌ها برگزار می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به اینکه در طول هفته پژوهش برنامه‌های مختلفی در سطح استان برگزار خواهد شد، افزود: برپایی نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری به همت پارک علم و فناوری استان و برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان به میزبانی دانشگاه رازی مهمترین این برنامه‌ها خواهد بود.

وی با بیان اینکه مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان روز ۲۱ آذرماه برگزار خواهد شد، عنوان کرد: در این جشنواره از بیش از ۹۰ نفر از پژوهشگران و فناوران برتر استان تجلیل خواهد شد.

چقامیرزا با تاکید بر اینکه انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر استان براساس شیوه نامه ابلاغی از کشور بوده، گفت: در مجموع حدود ۱۲۵ پرونده از سوی دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی مختلف برای انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر به دبیرخانه کمیته علمی هفته پژوهش در دانشگاه رازی ارسال شد که از این تعداد ۹۰ نفر شامل ۴۳ نفر در بخش دانشگاهی، ۱۴ نفر در بخش دستگاه‌های اجرایی، ۱۲ نفر در بخش مراکز تحقیقاتی، ۱۶ فناور برتر و چهار نفر از دانشجویان مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

وی یادآورشد: همچنین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه رازی نیز روز ۱۹ آذر برگزار خواهد شد که در آن از ۱۱۲ نفر از اعضای هیات علمی سرآمد کشور، پژوهشگران پر استناد یک درصد و دو درصد دنیا، پژوهشگران برتر در سطح دانشگاه، دانشکده و گروه‌های آموزشی و نودانشجویان دارای سابقه علمی و پژوهشی تقدیر خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی هدف از برگزاری برنامه‌های این هفته را ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری به عنوان محرک و پیشران در پیشرفت و توسعه استان و ایجاد فضای تعاملی بین پژوهشگران و مردم و سرمایه گذاران اعلام کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش دانشگاه رازی در حوزه پژوهش و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاه رازی سالهاست جزو دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه پژوهش و فناوری است و طبق رتبه‌‍بندی نظام ISC در بین ۷۵ دانشگاه جامع کشور، رتبه ۹ و در بین کل دانشگاه‌های کشور رتبه ۱۳ را داریم.

چقامیرزا تصریح کرد: در سایر نظام‌های رتبه بندی نیز معمولاً دانشگاه رازی جزو رتبه‌های ۹ تا ۱۲ کشور قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر دانشگاه رازی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز در سالهای اخیر جایگاه خوبی را در بین دانشگاه‌های کشور کسب کرده‌اند که حاکی از جایگاه علمی دانشگاه‌های استان در کشور است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی تاکید کرد: هرچند کرمانشاه در بسیاری از شاخص‌ها بویژه در حوزه شاخص‌های اقتصادی جایگاه خوبی در کشور ندارد، اما در شاخص‌های علمی و پژوهش شرایط بسیار خوبی داریم.

اعتبارات کم حوزه پژوهش

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که وضعیت اعتبارات حوزه پژوهش در کشور و استان چگونه است نیز گفت: براساس برنامه هفتم توسعه میزان تخصیص اعتبار به حوزه پژوهش باید به بالای دو درصد تولید ناخالص ملی برسد که همواره هم مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

چقامیرزا با بیان اینکه هم اکنون در برخی از کشورهای دنیا سهم بودجه پژوهشی آنها چهار درصد تولید ناخالص ملی است، افزود: در کشور ما سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی حدود نیم درصد است.

وی تاکید کرد: این میزان از تخصیص بودجه به حوزه پژوهشی کشور در حالیست که در حال حاضر بیش از یک درصد از تولیدات علمی دنیا متعلق به ایران است که رقم بسیار خوبی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی یادآورشد: ایران در حال حاضر رتبه ۱۷ دنیا را از نظر تولیدات علمی دارد که البته سابقاً رتبه ۱۵ را داشتیم و براساس هدفگذاری صورت گرفته تا چندسال آینده باید به رتبه ۱۲ برسیم.

وی در ادامه گفت: در استان کرمانشاه نیز میزان بودجه‌ای که به حوزه پژوهش اختصاص داده می‌شود حدود یک میلیارد تومان است که در خوشبینانه‌ترین حالت به دو میلیارد تومان می‌رسد که البته این بودجه مربوط به دستگاه‌های اجرایی است.

چقامیرزا در خصوص بودجه پژوهشی دانشگاه‌های استان نیز عنوان کرد: میزان بودجه‌ای که در دانشگاه رازی به حوزه پژوهش اختصاص داده می‌شود حدود پنج درصد است که طبق برنامه‌ریزی‌ها تا سال ۱۴۰۶ باید به ۱۵ درصد افزایش پیدا کند.

گفتنی ست؛ برای چندمین سال پیاپی است با آمدن نبی احمدی و تغییرات در روابط‌عمومی رسانه‌های منتقد جایی در نشست های خبری این دانشگاه ندارند.

انتهای پیام