با نگاهی به قانون عفاف و حجاب در جامعه درمی یابیم که برای اجرای آن ۳۱ دستگاه به صورت مستقیم مسئولیت دارند که بدون شک اگر هر کدام آن ها به وظایفی که برایشان تعیین شده عمل کنند شرایط بسیار بهتری را شاهد خواهیم بود.
یکی از دستگاه های مسئول در حوزه عفاف و حجاب که قانون برای آن تکالیفی تعیین کرده است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، تکالیفی که اگر از سوی این وزارتخانه اجرایی شود تاثیر فراوانی در بالاتر رفتن فرهنگ حجاب در جامعه و خصوصا محیط های کسب و کار خواهد داشت.
ایجاد فضای مناسب برای کارکنان و برداشتن زمینه های اختلاط زن و مرد در محیط های کاری توسط کارفرمایان یکی از مواردی است که می تواند به تقویت فرهنگ عفاف و حجاب کمک شایانی کند.
ارائه آموزش های لازم در خصوص رعایت ضوابط اخلاقی و ظاهری مانند پوشش و نوع لباس پوشیدن و همچنین نظارت بر رعایت حریم و عفاف و حجاب چه در زمان کار کردن و استراحت و چه در زمان برگزاری دوره های آموزشی نکته دیگری است که انتظار می رود متولیان کسب و کار نسبت به آن اهتمام لازم را داشته باشند.
یکی دیگر از اقداماتی که از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار می رود در خصوص عفاف و حجاب به صورت بخشنامه به حوزه های زیرمجموعه خود ابلاغ کند موظف کردن کارفرمایان به انجام تبلیغات در این حوزه و تهیه انواع بروشور، اطلاعیه و … در محیط کارهای و در اهمیت بحث عفاف و حجاب به منظور رعایت موازین اخلاقی و جلوگیری از بی حجابی است.
تعامل با وزارتخانه های امور خارجه، کنسولگری های ایرانی خارج از کشور و امور اتباع بیگانه در خصوص توجیه روادید ورود به کشور با حق کار نسبت به رعایت مقررات پوشش اسلامی در محیط کار نیز از دیگر مواردی است که انتظار می رود وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به انجام آن اقدامات لازم و قانونی را انجام دهد.
امید می رود هم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هم دیگر دستگاه های مسئول در حوزه عفاف و حجاب با عمل به وظایف خود در این حوزه مهم و اثرگذار، زمینه های تعالی و شکوفایی معنوی جامعه را فراهم کنند.
نویسنده: یک فعال رسانه و کارشناس علوم ارتباطات
- منبع خبر : مژده خبر
Saturday, 21 December , 2024