با عرض خیر مقدم محضرمحترم فرزندان عزیز، مجمعی است که چند ارزش از ارزشهای اسلامی در آن جلوهگر شده است. یکی از ارزشهای اسلامی علم و دیگری هم بسیج، جهاد و دفاع از کیان اسلام است، باید عرض کنم که از صدر اسلام دو نیرو برای دفاع از اسلام به وجود آمده و تربیت شده، یک نیرو برای میدان علم و تحقیق و یک نیرو برای نبرد و درگیری با دشمنان داخلی و خارجی. این دو نیرو به موازات هم برای پیشرفت اسلام گام برداشتند و هر یک به نوعی به جهاد پرداختند.
یکی از این نیروها مجهز به اندیشه قلم، فکر و بیان است و دیگری مجهز به سلاح های رزمی، ولی هر دو در پرتو ایمانند و این یکی از امتیازات اسلام است، که در سکولاریزم نیست. از میان گروه اول: شیخ طوسی ها, شیخ صدوق ها، علامه حلی ها، در هر قرنی از این قبیل رجال بودهاند، از میان گروه دوم: مالک اشترها، عمارها و… بودهاند.
این دو گروه به اندازهای قوی، نیرومند و پرمایه تربیت شدند که قلههای علم و دانش را فتح کردند. در زمانی که در جهان غرب حتی یک دانشگاه هم وجود نداشت این حوزهها و دانشگاهها در سراسر ممالک اسلامی فعال بودند، لذا اگر تاریخ زندگی دانشمندان اروپا را مطالعه کنید از ۴۰۰ یا ۵۰۰ سال قبل تجاوز نمیکند. ولی به ابوریحان بیرونی، خواجه نصیر، زکریای رازی و… هزار سال و بیشتر میرسد.
یکی از موضوعات لازم برای مطالعه شما عزیزان، تاریخ اسلام و فلسفه تاریخ است. ما باید با تاریخ آشنا باشیم، چون ریشه هر ملتی در تاریخ است. بنده گاهی در ملاقات با دانشجویان، طلبههای عزیز میگویم: ببینید علومی که وجود دارد اصطلاحات و عبارات عربی دارد, چون بنیانگذاران آنها مسلمانان و ما بودیم و زبان علمی آن روزگار عربی بوده و عربی زبان اسلام است. بنابراین ما قله های علوم را فتح کردیم، تفاوتی که با علوم امروزی داشته این بوده که این علوم همواره با خداوند ارتباط داشته و همه اثباتگر و بیانگر نشانههای خداوند محسوب میشده است. برای نمونه: اگر به قانون ابن سینا مراجعه کنید فصل اول آن درباره جسد است و همه نکات آن به این شکل است که خداوند استخوانها و عضلات را با این حکمت آفریده است. مثلاً میگوید: جمجمه از ۸ استخوان تشکیل شده، ولی قطعهای که در پشت سر است از همه محکمتر است چرا ؟ زیرا از دید چشم دور است. استخوانهای جلو اگر با خطری مواجه شوند، انسان میبیند و دفاع میکند. ولی در پشت سرنه، کسی که بنایی را میسازد، سعی میکند که نقطهای آن فضولات به وجود میآید وجمع می شود،از دید چشم دور باشد.
در بدن انسان هم دورترین نقطه از چشم، نقطهای است که فضولات از آنجا خارج میشود. منظور این است که این علوم که در کشورهای اسلامی بوده، ینیانگذارش ما مسلمانها بودیم، با خدا و ایمان توام بوده است این علم وقتی به اروپا رفت سکولاریزم شد و برگشت از جهت جهاد هم مسلمانان توانستند پیشرفت قابل توجهی کنند و برای مثال روم آن زمان را فتح کردند. پس در اسلام دو نیروی سلاح و اندیشه توأمان به وجود آمده و هر دو به اندازهای قوی بودند که توانستند پیشرفت زیادی کنند، به یاد این اشعار «ادیب الممالک فراهانی» افتادم که یادآور جریانهای اسلامی است:
در چین و ختن ولوله از قدرت ما بود
در مصر وعدن غلغله از شوکت ما بود
در آندلس و روم وز آن قدرت ما بود
قرناطه و عشریه در طاعت ما بود
مولیه نهان در کتف رعیت ما بود
فرمان همایون قضا آیت ما بود
دریای شمالی بر شرق نشاندیم
هند از کف هندو، ختن از ترک ستاندیم
ماییم که از خاک به افلاک رساندیم
ما از شما جوانها انتظار داریم این تواریخ را بخوانید تا دوباره همان مجد و عظمت اسلام تجدید شود. چون غرب تسلط یافته،تهاجم فرهنگی آن به کشورهای اسلامی آغاز شده است حال چرا اینطور شد؟ چطور شد که مسلمانها دچار این وضعیت و تحلیل و انحطاط شدند؟ و فلسفه تاریخ برای فهم اینطور نکات است. علت اینکه عقب ماندگی در میان ما پدید آمد، حکمرانانی هستند که بر ایران فرمانروایی کردند حکمرانانی مانند غزنویان، سلجوقیان، مغولان، تیموریان، صفویه، قاجار و پهلوی، در تاریخ اینها جز مال اندوزی، عیاشی، اختلافات، قتل و غارت نیست.
که تاوان اینها را ملت میپرداختند. اینها در فکر تفریح ، تحصیل و علم مردم نبودند.
کتابی است به نام «روضه الصفا» در ۱۲ جلد فارسی و تاریخ سلاطین، اصلاً از نظر خوشگذرانی و فساد و دین زدایی و گاهی هم عوام فریبی انسان تعجب می کند. پروین اعتصامی کسی است که خانمها باید به وی افتخار کنند، با این ذوق و سلیقهای که او دارد دو قطعه در دیوانش دارد یکی اشک یتیم و دیگری ناله پیرزن.
این تاریخ برای ما ۲ چیز را بیان میکند: یکی استبداد و دیگری استعمار, استبداد که از همان اول وجود داشت، ولی در دو، سه قرن استعمار هم به آن اضافه شد. استعمار روسیه، بعد انگلستان و بعد آمریکا، خب! ما با مملکتی که تحت استبداد و استعمارباشد، چگونه میتوان راهی باز کرد و پیشرفت کرد؟ حال الحمدالله آن سبو شکست و آن پیمانه ریخت.
خداوند متعال دعاها را مستجاب و یک فقیه فرزانه، مدبر و شجاع قیام کرده و شما هم پشت سر او حرکت کردید و انقلابی به وجود آمد، حال این شما هستید و این فضا، شما باید از راه علم، اندیشه، قلم و بیان آن عظمت و مجد را به کشور اسلامی بازگردانید این ایمان و اراده قوی میخواهد که باید داشته باشید. با قلم باید شبهات را جواب داد، دوست عزیزی میگفت: شبهات زیادی وجود دارد چون اسلام دین منطق، دلیل و نیرومند است. ما هیچ وقت عاجز، ناتوان و حتی ناراحت نیستیم، چرا؟ برای اینکه دلایل فکری در برابر سکولاریسم، کمونیسم و غیره داریم.. حوزه و دانشگاه مربوط به همه ماست و همه ما مدافع اسلام و این نظام هستیم. لباسها تفاوت دارد، ولی هدفها یکی است و آن دفاع از اسلام، آزادی و فضای به وجود آمده است، بنابراین باید بیشتر با هم مانوس شویم و به هم جواب بدهیم تا از فکر، منطق، بیان و اندیشه عقب نمانیم.
بنده چند تذکر را انتهای صحبت عرض میکنم اول) اینکه نمازها را همیشه اول وقت بخوانید و با تسبیحات حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مانوس باشید، دوم) اینکه هر روز صبح مقداری قرآن بخوانید و کارهای روزانه خود را با خواندن قرآن آغاز کنید تا خیر و برکت را در زندگی خود بیشتر لمس کنید. سوم) برای خودسازی هیچ عاملی مانند سحرخیزی و تهجد نیست عادت کنیم همیشه سحرخیز باشیم, افراد سحرخیز, افراد منظم, مرتب و با معرفتی هستند. چهارم) در جلسات دعای ندبه شرکت کنید که زمزمه مشتاقان ظهور امام زمان عجل الله است. که امام جعفر صادق علیه السلام به ما یاد دادهاند یا اعمال خیر انجام دهید و ثوابش را برای امام زمان بفرستید که این باعث میل حضرت به شما میشود و میل حضرت به شما عامل گشایشهای فراوان است. و بالاخره هر روز یکی از زیارات منسوب به امام زمان را بخوانید.
در ادامه این نشست مدیر مسئول ماهنامه قلمستان طی پرسشی از حضرت آیت الله نوری همدانی در خصوص رسالت عمده این نشریه و سایر نشریات دانشجویی تقاضای رهنمود کرده معظم الله فرمودند: مهمترین کاری که شما میتوانید انجام دهید در دو جبهه است: در یک جبهه برای تحکیم عقاید و ایمان باید گام بردارید.
جبهه دیگر پاسخ به شبهات است مثلاً اینکه پلورالیسم چیست؟ و چه میگوید؟ چه نقشهای پشت این کلمه وجود دارد؟ و همین طور لیبرالیسم و… را بشکافید و نقشههای پنهانی که در پشت این عبارات کشیده شده را مشخص و عیان سازید و در و نیز ارتباط این نشریه با حوزه بیشتر شود بنده چند سال پیش پیشنهاد داده بودم که نشریهای چاپ شود در تیراژ و وسعت بالا که به صورت روزانه به ارائه پاسخ به شبهات بپردازد به این ترتیب که پاسخ هر شبهه همان روز داده شود ضمن آنکه اعلام آمادگی کنیم هر کس هر شبههای به دین دارد اول برای ما بیان کند اگر جواب ما قانع کننده نبود بعد آن را منتشر کند ومطمئناً اگر این کار انجام شود دیگر کسی جرأت چراغ سبز نشان دادن به دشمن و اعمالی از این دست را در نوشتههای خود نخواهد داشت.
گفتنی است؛ این گزارش مربوط به آذر ماه سال ۱۳۸۱شمسی است. نگارنده این گزارش هم با لباس سفید در کنار آیت الله العظمی شیخ حسین نوری همدانی در تصویر دیده میشود.
- منبع خبر : مژده خبر
Sunday, 22 December , 2024