مژده خبر- انتخابات، عرصه‌ای سرنوشت‌ساز برای هر جامعه‌ای است که در آن، مردم با انتخاب خویش، مسیر آینده را ترسیم می‌کنند، در این میان، دانشگاهیان به عنوان قشری فرهیخته و صاحب‌نظر، نقشی خطیر در تبیین و روشنگری ابعاد مختلف انتخابات ایفا می‌کنند.

 

دانشگاه‌ها به مثابه مراکز اندیشه و تولید علم، همواره در بطن تحولات اجتماعی و سیاسی جوامع حضور داشته‌اند و در مسیر هدایت افکار عمومی و ارتقای سطح مشارکت سیاسی نقشی اساسی برعهده داشته‌اند.

دانشگاهیان به عنوان طلایه‌داران جامعه، رسالتی سنگین در قبال تبیین اهمیت انتخابات و تشویق مردم به حضور حداکثری در این عرصه دارند. این مهم از طریق روشنگری ابعاد مختلف انتخابات، از جمله بررسی برنامه‌ها و سوابق نامزدها، ترویج فرهنگ انتخاب اصلح و نقد سازنده عملکرد مسئولان، قابل تحقق است.

در ادامه به بررسی نقش و وظایف دانشگاهیان در تبیین انتخابات و همچنین تبیین ضرورت مشارکت حداکثری توسط این قشر که در میزگرد ایسنا بررسی شد، می‌پردازیم.

انتخاب اصلح بر عهده مردم است

دکتر اکبر اسدی، رییس جهاددانشگاهی استان کردستان، در نشست تخصصی نقش جامعه دانشگاهی در تبیین انتخابات که با حضور روسای دانشگاه های استان کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه مردم شریف ایران بار دیگر در آستانه یک آزمون بزرگ قرار گرفته اند و امید است بتوانند که ایفای نقش مهمی داشته باشند، اظهار کرد: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از مهمترین نکات صحنه سیاسی امروز است و یکی از مولفه های امنیت کشور به شمار می رود.

وی مشارکت مردم در انتخابات را دخالت مردم در تعیین سرنوشت خود دانست و افزود: هر اندازه که میزان مشارکت بالا باشد و مردم احساس مسئولیت کنند، ضمن ایجاد اقتدار بین المللی برای ایران اسلامی، قدرت چانه زنی فرد منتخب را نیز در بالاترین جایگاه اجرایی کشور رقم خواهد زد.

رییس جهاددانشگاهی استان کردستان، با بیان اینکه هر نهاد و مجموعه ای در راستای برگزاری هرچه باشکوه تر انتخابات ریاست جمهوری، تکالیفی بر عهده دارند، بیان کرد: یکی از وظایف اصلی دانشگاه ها و جامعه نخبگانی این است که بتوانند در راستای تنویر افکار عمومی نقش آفرینی کرده و به صورت منطقی اهداف و برنامه های کاندیداها را شفاف سازی کنند.

وی ادامه داد: شورای نگهبان افرادی را مورد تایید قرار داده که این امر به معنی تایید حداقلی و نه تایید اصلح است، بلکه تایید و انتخاب اصلح بر عهده مردم است و مردم باید تعیین کنند که کدام کاندیدا می تواند بالاترین جایگاه اجرایی کشور را برعهده بگیرد، بر همین اساس باید رویکردها و برنامه های کاندیداها را نگاه کرد و بر مبنای آن مردم به میدان آمده و کاندیدای اصلح انتخاب کنند، که در این مرحله نقش دانشگاه ها بسیار با اهمیت است.

اسدی، مشارکت حداکثری مردم را پشتوانه رییس جمهور بعدی، مایه اقتدار نظام و تامین کننده امنیت و وحدت در جامعه دانست و افزود: رقابت سالم میان کاندیداها لازمه برگزاری انتخابات سالم است و کاندیداها باید از توهین کردن به هم بپرهیزند، چرا که به نفع هیچ کس نیست.

به گفته اسدی، تایید حداکثری کاندیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان به معنی اخذ حداقل امتیازات است و کسی که مورد تایید مردم قرار می گیرد باید اصلح بوده و دارای شرایط لازم برای ریاست جمهوری در سطح بالاتری باشد.

وی، حرکت در مسیر اهداف و آرمان های انقلاب و نظام، شجاعت، مطالبه گری، شناخت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی و بین المللی، ارجعیت منافع ملی به منافع شخصی و مردمی بودن را از جمله معیارهای انتخاب اصلح بر شمرد.

  • منبع خبر : مژده خبر