آیا میدانستید که آرد سمولینا نوعی آرد است که از گندم دوروم تهیه میشود و در اکثر کشورهای جهان در تولید پاستا و ماکارونی به کار میرود؟
از ویژگیهای کلیدی گندم «دوروم» سختی دانه، رنگ زرد کهربائی و طعم معطر آن است بنابراین آرد تهیه شده از این گندم یک نوع آرد زبر یا دانه شکری است که از بقیه آردها ذرات درشتتری دارد تیرهتر بوده و عطر ملایم و خاکیتری دارد.
تولید انواع آرد در ایران بر اساس ویژگیهای مندرج در استاندارد ملی ماره ۱۰۳ صورت میگیرد و رعایت مقررات استاندارد در تولید و عرضه این محصول اجباری است.
در این استاندارد ویژگیهای انواع آرد شامل آرد لواش،آرد تافتون، آرد بربری, آرد سنگک, آرد نول (قنادی) آرد ستاره، آرد کامل، و آرد سمولینا ذکر شده است.
توجه داشته باشید که کیفیت این فرآورده پس از نمونه برداری ز کارخانجات تولیدی یا مراکز عرضه با انجام آزمونهای فیزیکو شیمیایی،میکروبیولوژی،فلزات سنگین،آلایندهها (باقی مانده سموم آفت کش ها، مایکروتوکسین ها و فلزات سنگین) بررسی می شود.
در صورت مغایرت با خطوط مجاز ذکر شده در استاندارد ملی ۱۰۳، از تولید و عرضه آن جلوگیری به می شود.
مراحل چگونگی متن استاندارد ملی از پایگاه اطلاع رسانی سازمان: مراجعه به سامانه تدوین استاندارد ملی به نشانی: https//ison.inso.gov.ir
قسمت فهرست استاندارد ملی…. جستجو در فهرست استاندارد ملی….ثبت شماره و یا موضوع (خلاصه عنوان استاندارد مورد نظر)….. دانلود فایل مورد نظر…
حتماً قبل از خرید آرد بستهبندی شده در فروشگاهها، به نشان استاندارد و کد ۱۰ رقمی زیر نشان استاندارد توجه کنید و با ارسال کد ۱۰ رقمی به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ میتوانید از اصالت و اعتبار نشان استاندارد اطمینان حاصل نمایید.
- نویسنده : معاونت استاندارد سازی و آموزش و ترویج اداره کل استاندارد استان کرمانشاه
- منبع خبر : مژده خبر
Saturday, 21 December , 2024