به گزارش خبرنگار مژده خبر به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ به مناسبت هفته نوجوان، نویسنده کتاب آن ۲۳نفر با حضور مجازی در جمع کانونیاران کشور که آنها نیز بهصورت مجازی و حضوری در آیین آغاز بهکار کانونیاران در کرمانشاه حاضر بودند، از کانون و کتابش گفت.
احمد یوسفزاده نویسنده کرمانی کتاب آن ۲۳نفر با معرفی خود، ضمن ابراز خوشحالی از حضور مجازی در جمع کانونیاران، آنها را آیندهساز کشور خواند و از نحوه آشنایی خود با کانون گفت: ۴۸سال پیش، من یک کودک روستایی بودم که برای درس خواندن از روستای خود که حدود ۹۰ کیلومتری شهر جیرفت بود به شهر آمده بودم و یک روز که از یکی از خیابانهای شهر جیرفت عبور میکردم، یک ساختمان آجری زیبا دیدم که که سر در آن عبارت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نوشته شده بود و من بهعنوان یک کودک روستایی به خودم جرات دادم که به این مکان وارد شوم که با دو خانم بسیار خوشاخلاق روبهرو شدم و این آغاز رفتوآمد من به کانون جیرفت بود که با لبخند آن دو خانم مربی آغاز شد. بهخاطر دارم چند روز بعد بهعنوان عضو کانون شناخته شدم و برای اولین بار نقاشیها و آثاری که کشیده بودم را به نام خودم بر دیوار کانون دیدم.
وی افزود: به هر حال خوشحالم که کودکی من با آشنایی با کانون پرورش فکری شروع شد و البته تاثیر آن روزها و تاثیر کتابهایی که در کانون مطالعه کردم و آن سینمای کوچک با صندلیهای مخصوص کودکان را که دیدم؛ بعدها در زندگی من خیلی تاثیر گذاشت.
یوسفزاده خاطرنشان کرد: بچهها شما میدانید که من نویسنده کتابهای دفاع مقدس هستم و یکی از آنها کتاب “آن ۲۳ نفر” هست که تقریبا” میتوانم بگویم قشر بسیاری از نوجوانان این کتاب را مطالعه کردهاند، بهخصوص وقتی که فیلم سینمایی ۲۳نفر هم بر اساس آن کتاب ساخته شد، بسیار توانستم با جوانها و نوجوانها ارتباط برقرار کنم.
نویسنده کتاب “آن۲۳نفر” تصریح نمود: من در سنین نوجوانی در جنگ شرکت کردم، یعنی در حالی که ۱۶ساله بودم و در عملیات آزادسازی خرمشهر اسیر شدم و در اسارت هم همچنان دوستداشتم بنویسم اما در اردوگاههای عراق، داشتن خودکار و کاغذ ممنوع بود و اگر کسی را که خودکاری پنهان کرده بود را میگرفتند، حتما” تنبیه میکردند و حتی گاهی به انفرادی فرستاده میشد.
وی تاکید کرد: به هر حال این عشق به نوشتن در وجود من بود تا اینکه یک برهه زمانی کوتاهی، صلیب سرخ جهانی، برای مدت کوتاهی از عراقیها خواست که اجازه بدهد خودکار و دفترچه به اردوگاه وارد کنند و من از این فرصت استفاده کردم و شروع به نوشتن داستانهای کوتاه نمودم و این داستانها را به دوستان و همبندیان خود در زندان میدادم تا بخوانند و متوجه شدم که ظاهرا” آنها دوست دارند. بعدها که پس از ۸سال و ۳ماه و ۱۷ روز به ایران بازگشتم، احساس کردم که میتوانم بنویسم و نوشتن را آغاز کرد.
این نویسنده ادامه داد: مجوز یک نشریه محلی را گرفتم و در آن نشریه در هر زمینهای مینوشتم حتی طنز، ستونهای انتقادی، گزارش و… به هر حال زندگی من با نوشتن گذشت و اکنون فکر میکنم کتاب “آن ۲۳نفر” به چاپ هشتادم رسیده است و کتابهای دیگرم همچون “اردوگاه اطفال” یا کتاب “شاید پیشاز اذان صبح” که جایزه جلال آل احمد را گرفته است، هر یک بالای دهبار به چاپ رسیدهاند و من خوشحالم که کانونی بودهام و خوشحالم که با شما بچههای کانون الان در حال صحبت هستم.
گفتنیاست به مناسبت هفته نوجوان و با توجه به روز جوان که به نام شهید فهمیده نامگذاری شده و شخصیت این شهید در حیطه دفاع مقدس و جنگ تحمیلی است، از سوی مدیرکل کانون کرمانشاه هماهنگیهای لازم بهعمل آمد تا این احمد یوسفزاده نویسنده بنام که نویسنده دفاع مقدس هم هست در جمع کانونیاران حضور پیدا کند.
لازم به ذکر است اردوی کانونیاران غرب کشور با حضور کانونیارانی از لرستان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، مرکزی، همدان و قم؛ به همراه رابطان کانونیار هر استان، از ۹ لغایت ۱۱ آبان ۱۴۰۳ به میزبانی استان کرمانشاه، با تدارک برنامههای مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی، تفریحی و… برگزار شد.
Saturday, 21 December , 2024