مژده خبر- به شعار «پیشگیری بهتر از درمان» در کارگاه های آسیب های اجتماعی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلام آباد غرب جامه ی عمل پوشیده شد.

 

خود کشی دومین علت اصلی مرگ و میر در سنین جوانی و نوجوانی در سطح جهان و یکی از نگرانیهای بهداشت عمومی است. پیشگیری از خود کشی به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از اولین برنامه روان درمانی سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال ۲۰۱۳ است که به موجب آن کاهش نرخ خود کشی در کشورها ۱۰ درصد تا سال ۲۰۲۰ هدف گزاری شده است. امیل دور کیم جامعه شناس برجسته در تعریف خودکشی گفته است “اصلاح خودکشی به مرگهایی اطلاق می شود که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ناشی از عمل مثبت یا منفی فردی است که می داند انجام این عمل منجر به مرگ می شود .
خودکشی نتیجه نهایی پرخاشگری است که از درون بر ضد خود جهت گیری شده است.
عمل اقدام خودکشی معمولا در سه حیطه بیماریهای روانی ،مسائل اجتماعی و ابعاد فیزیولوژیکی قرار می گیرد. نرخ خودکشی در مردان و زنان ایران از اکثر کشورهای دنیا بویژه اروپایی کمتر است ولی در منطقه خاور میانه در رده بالایی قرار گرفته است.اما باید توجه داشت که ایران وارد مرحله ای از گذار اجتماعی شده که با اغتشاش ارزشها یا آنومی خواهد بود.هم اکنون نیز وضعیت خودکشی در برخی استانهای غربی کشور مانند کرمانشاه وبزرگترین شهرستان آن یعنی اسلام آباد غرب قابل تامل و بررسی است . به نظر می رسد که با آگاهی از عوامل خطر خود کشی دربین نوجوانان و جوانان می توان اقدامات پیشگیرانه مناسب را در این زمینه انجام داد.
برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی (خودکشی) اداره ارشاد اسلامی شهرستان اسلام آباد غرب از سال گذشته تا کنون ۱۰ کارگاه آموزشی را در سطح شهرستان برنامه ریزی کرده است که به گزارش پایگاه خبری مژده خبر شهرستان اسلام آبادغرب در هفدهمین روز از اردیبهشت ۱۴۰۳ هشتمین‌کارگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی(خودکشی) با حضور دکتر جلال فیض الهی
کارشناس برنامه خودکشی و معاونت بهداشتی استان کرمانشاه در مجتمع فرهنگی یادگار امام (ره) حمیل برگزار شد.

مهدی بساطی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلام آبادغرب در آغاز این کارگاه با بیان نقش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای آگاهی بخشی و فرهنگ سازی گفت:اعتیاد، طلاق، خودکشی، فضای مجازی و … گریبانگیر جامعه است که گاهاً منجر به اتفاقات ناگواری می شود.
وی با اشاره به تفاوت این کارگاه با کارگاههای آسیب شناسی دیگر تاکید کرد: ما در برگزاری کارگاههای آسیب شناسی اجتماعی از ظرفیت جامعه مخاطب خاص و اساتید مجرب استفاده کرده ایم.
بساطی در ادامه گفت :جامعه هدف ما طلاب طرح امین،مشاورین پرورشی و دهیاران و شوراهای اسلامی هستند
که بعد از ارائه آموزش‌های اولیه، لازم، اقدامات و مداخلات پیشگیرانه مناسب را به منظور کاهش رفتارهای مرتبط با خود کشی نظیر افکار ؛برنامه ریزی و اقدام به خود کشی را در افراد انجام دهند.
مهدی بساطی در پایان گفت:اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در بخش حمیل و روستاهای تابعه را بویژه در حوزه کتاب دارد،زیرا دانایی مهمترین رکن پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی است و این امر جز با همکاری و همیاری شما عزیزان میسر نخواهد شد.

در ادامه داریوش تیموری بخشدار حمیل از تلاش های مهدی بساطی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد و برگزاری این کارگاه را در بخش حمیل ارزشمند دانست.
امید است که با پیگیری و دلسوزی مسئولان برگزاری این کارگاهها و کلاسهای آموزشی در شهرستان ادامه یابد ‌و باافزایش آگاهی مردم ، زمینه پیشگیری از خودکشی بیش از پیش فراهم شود.

 

  • نویسنده : ناهیدصیدی
  • منبع خبر : مژده خبر