جعفر جعفری/مژده خبر- گفت و گوی اختصاصی خبرنگار پایگاه خبری «مژده خبر» با یکی از هنرمندان موفق و جوان کرمانشاهی«علی براری» را باهم می خوانیم:

 

✍️ لطفاً معرفی مختصری از خودتان داشته باشید؟
بنده علی براری متولد شهرستان صحنه و ساکن کرمانشاه ، ۴۰ سال سن دارم ، متاهل و دارای یک فرزند پسر هستم. مدرک کارشناسی خود را دررشته سینما گرایش کارگردانی ازدانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر گرفتم و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد دررشته پژوهش هنر هستم.
✍️ از فعالیت های فرهنگی و هنری خودتان برای مخاطیان رسانه «مژده خبر» بگویید؟
من از دوران نوجوانی به فیلم دیدن مخصوصا فیلم های سینمایی و انیمیشن (کارتن) خیلی علاقه داشتم ، بطوری که همیشه باخودم فکر میکردم که این فیلمها چگونه ساخته می شوند تا اینکه درسال ۱۳۸۰ باخبرشدم اولین دوره کامل فیلمسازی انیمیشن ۳ بعدی کشور درشهرستان بروجرد زیر نظر انجمن سینمای جوان برگزار شد، خوب من هم طبق علاقه ای که داشتم رفتم و دوره کامل  آن را به مدت ۲ سال گذراندم …
این شد جرقه ای که درمن تقریبا ایجاد شد به جواب سوال های خودم درزمینه فیلم سازی رسیدم ، برگشتم و در شهرستان فعالیت فیلمسازی را به طور جدی شروع کردم ، تجارب زیادی در ابن مسیرکسب کردم.
ازانجایی که دراین زمینه خیلی فعال بودم با گروه های که درمرکز استان بودن هم کار می کردم بطوری که توانستیم سفارش های تبلیغاتی متعددی رااز ادارات و سازمانها بگیرم که درنهایت درشبکه استانی زاگرس هم پخش می شدند .
روز به روز تجربه ام زیادتر شد و مطالب زیادی را در اینترنت وکلاس های آموزشی می فهمیدم تااینکه تصمیم گرفتم سواد فیلمسازی رابطور آکادمیک بیاموزم ، این شد که در ازمون دانشگاه آزاد و رشته هنر شرکت کردم و دررشته سینما گرایش کارگردانی (دانشگاه ازاد اسلامی واحد رامسر ) قبول شدم ، مشغول تحصیل شدم و از انجایی که علاقه ام روز به روز به مباحث فیلمسازی زیادتر می شدبا گروه های فیلمسازی شمال کشور هم فعالیت میکردم .

بعد از اتمام تحصیلاتم دوباره به شهرستان امدم و به طور حرفه ای مشغول فعالیت شدم ، دران سالها چندین فیلم مستند سفارشی را تولید کردم ، یکی دوسال بعد به عنوان مدیر کانون
بسیج هنرمندان وکانون بسیج رسانه شهرستان صحنه انتخاب شدم ، به خاطر فعالیت های زیادی که دراین سمت داشتم موفق به اخد عنوان برترین کانون های هنرمندان کشور شدم.علاوه بر کارهای فیلمسازی، رییس اسبق انجمن ورزش‌های الکنرونیک استان، عضو انجمن فیلم بسیج هنرمندان استان کرمانشاه ، مدیر مسول موسسه فیلمسازی خلاقان هنرهفتم هم در کارنامه فعالیت خود داشته ودارم.
بعد از گذراندن دوره های مختلف فیلمسازی و همچنین رسانه ای ( علاقه به خبرنگاری هم داشتم ) درسال ۱۳۹۸ به این فکر افتادم که موسسه فیلمسازی جهت گسترش فعالیت ها و تولیدات خودم راه اندازی کنم که درسال ۱۳۹۹ این کار میسر شد.

بنده تا کنون ۲ فیلم بلند ( جشن پایان ، موذن خوش صدا ) ۳۰ مستند ، کوتاه ، انیمیشن ومجموعه ای به نامهای روایت دلدادگی ۱ و ۲ ، چرا ، باغ گیلاس ، باغ گره ، سیاهی رنگ اوست ، در مسیر عاشقی ، یک مقاله خبری ، مرد نکونام ، جشن تکلیف ، مشق عشق ، درمسیر قهرمانی ، غدیر درصحنه ، روایت یک اموزش ، سفربه یادماندنی ، طلای سرخ ، مجموعه اسیبهای اجتماعی و … تولید نموده ام و موفق به کسب عنوان اول چندین جشنواره استاتی ابوذر ، فانوس و … ) شدم و هم اکنون در حال ساخت و تولید یک فیلم سینمایی باموضوع میباشم .
✍️ وضعیت فیلم. سازی استان را چگونه می بینید؟
راستش را بخواهید باتوجه به اینکه کرمانشاه چهره‌های مطرحی در حوزه فیلمسازی به خود دیده است ولی باید بگویم که وضعیت فیلم‌سازی در این استان غم‌انگیز است. نه حوزه هنری، نه صدا و سیما و نه ارشاد اسلامی هیچ‌کدام نسبتی خوبی با هنر هفتم و فیلم‌سازان آن ندارند.
خیلی شعارها و حرف های شیرینی درزمینه حمایت و اهمیت این هنر در استان کرمانشاه زده می‌شود، اما متاسفانه دریغ از عمل. فیلمسازان این دیار پر از ایده و تخصص هستند ولی امکانات برای تولید فیلم بسیارضعیف است ، حمایت‌های مالی صفر است ، هیچ پروژه شاخصی ازسوی کارگزاران امر به فیلمسازان کرمانشاهی داده نمی شود ولی فیلمسازان پایتخت به راحتی و با هزینه های هنگفتی که از جیب این استان می رود به راحتی فیلم می سازند ، در کل به نظرم فضای کرمانشاه فضایی فرهنگی و حمایتگر در هنر نیست.
✍️ موضوع مهاجرت برخی از فیلم سازان کرمانشاهی به پایتخت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
خب در جواب این سوال باید عرض کنم که دلایل مختلفی وجودارد که یک فیلمسازازشهرخودش به پایتخت مهاجرت می کند ، از مهمترین این دلایل می توان به نبود امکانات فنی و تخصصی اشاره کردکه باید شرایط وامکانات برای فیلمسازان شهرستانی هم مهیا شود ولی وقتی این اتفاق رخ نمی دهد هنرمندان شهرستان ها وادار به مهاجرت می شوند.
یا اینکه عرصه تولید دربخش سینما و فیلمسازی فقط درتهران متمرکز است وهمین مسئله باعث می شود هنرمندان شهرستان ها برای ادامه فعالیت خود به تهران مهاجرت کنند. درهرحال مطمئن باشید هنرمندان شهرستانی که فکر می کنند حرفی برای گفتن دارندراه خود رادر هرشرایطی پیدا می کنند.
پس طبیعی است که جهت جلوگیری ازمهاجرت فیلمسازان ، متولیان امر باید بسترها و شرایط لازم را مهیا کنند و همه امکانات رو درپایتخت متمرکز نکنند.

✍️ به عنوان پرسش پایانی در مورد مراکز و موسسات فیلم سازی استان صحبت کنید ؟
استان کرمانشاه هم مثل سایر استان های دیگر کشورچندین شرکت و موسسه فیلمسازی دارد ( از جمله خود بنده ) که به تولید فیلمهای بلند ، مستند ، کوتاه و پویانمایی می پردازد . خوب به معنای این است که دراستان قشر عظیمی از هنرمندان درحوزه فیلم سازی فعالیت و معیشت خود وخانواده شان را ازاین راه تامین می کنند ، این موضوع می طلبد که متولیان هنر ، سازمان های دولتی و خصوصی که جهت پیشبرد فعالیتهای خود نیاز به ساخت وتولید فیلم دارند ، قراردادهای محکم تری همچون استان های مرکزی کشور باموسسات ببندند و یا قسط های خودرا به موقع واریز کنند . دراین استان خیلی از موسسات و شرکت های فیلم سازی کارهای فاخری را ارائه کردند ولی افسوس از اینکه سفارش دهندگان زمان تسویه به عنوان یک پروژه سرگرمی به این قضیه نگاه می کنند نه بعنوان شغل خیلی از ماها ، همچنین به جای اینکه کارها و پروژه های خود را که بعضا مبالغ هنگفتی شامل می‌شود  به افراد غیر بومی یا نابلد بسپارند به موسسات رسمی سینمایی توجه بیشتری شود.


  • منبع خبر : مژده خبر