بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است ودر ایران در جنگل های کردستان،ایلام، کرمانشاه، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد می روید. ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰متر وقطر تنه آن به ۳متر نیز می رسد.
میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جا دارد.
طبیعت بلوط
بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
خواص میوه بلوط
میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند حتی آن را خشک و غارت کرده و با آرد گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند.
می توان بلوط را بو داده و سپس آن را آرد کرده و از آن چای تهیه کرد. مقدار مصرف آن یک قاشق چای خوری در یک لیوان آب جوش می باشد این دم کرده را می توان برای موارد زیر به کار برد:
۱) اسهال ساده واسهال خونی را رفع میکند.
۲) درد معده و گاز معده را برطرف میکند.
۳) برای رفع کم خونی مؤثر است.
۴) نرمی استخوان را درمان میکند.
۵) برای تقویت عمومی بدن مؤثر است.
خواص پوست درخت بلوط
برای استفاده از پوست درخت بلوط میتوان آن را وارد کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق آرد آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.
۱) خون ریزی ها را متوقف میکند.
۲) خاصیت ضد عفونی دارد.
۳) ادرار را زیاد میکند.
۴) درمان کننده نرمی استخوان است.
۵) در درمان سل مؤثر است.
۶) برای رفع خون دماغ پنبه را آغشته به جوشانده پوست درخت بلوط کرده مانند تامپون در داخل دماغ بگذارید تا خونریزی بند آید.
Saturday, 21 December , 2024