در زمانی که بحرانی رخ می دهد فرصت برای سیاستگذاری و تصمیم گیری به حداقل ممکن می رسد لذا بروکراسی و پژوهش پیچیده و زمانبر هرگز در این مواقع جوابگو نخواهد بود و لذا کمک گرفتن از اندیشکده ها و شرکت های دانش بنیان که دائما در حال بررسی مسائل و یافتن راه حل هستند کوتاه ترین مسیر برای رسیدن به هدف خواهد بود.
تا قبل از یافتن راه حل قطعی برای ریشه کنی دائمی کرونا همان طور که تز این ویروس، آلوده کردن افراد با تماس مستقیم و پخش گسترده در سطح جامعه است انتی تز مقابله با آن تماس غیر حضوری می باشد.
بهترین اقدام در جهت مهار کرونا ایجاد «هویت دیجیتال» برای تمام افراد جامعه است تا از این طریق کارها تا حد امکان بصورت غیر حضوری صورت گیرد.
با یکپارچه سازی و اتصال تمام سامانه های کشور به همدیگر، هویت دیجیتال شکل و کارکرد بهتری خواهد گرفت و ضمن کمک به مهار کرونا با جلوگیری از سفرهای غیر ضروری در مصرف کمتر بنزین، سالم شدن هوا ،مصرف کمتر کاغذ، حفظ جنگل ها و… قطعا دارای اثرات مثبتی خواهد بود.
در ایران در حوزه هویت دیجیتال اقداماتی صورت گرفته و راه اندازی آپ هایی برای بانک ها، دانش آموزان، دانشجویان، اساتید، قوه قضائیه، کسب و کارهای انلاین و… با وجود داشتن نقایص تجربه موفقی بوده که لازمه در ادامه کامل تر و بروزتر گردند.
با یک ایده تحولی به نام هویت دیجیتال می توان تحولات عظیمی در حوزه فرهنگی ، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایجاد کرد یعنی براحتی می توان جلوی بسیاری از هزینه ها را گرفت و صرف اشتغال برای جوانان کشور گردد و همچنین میتوان صدها برنامه دیگر برای کمک به توسعه و ترقی کشور از این طریق صورت گیرد و در نتیجه اعتماد عمومی و رضایت مندی مردم بیشتر می گردد و اتوماتیک وار امنیت پایدار شکل می گیرد.
باید توجه داشت در هویت دیجیتال همه دستگاههای نسبت به وجود آن احساس مسئولیت کرده و برای تقویت و ارتقای آن تلاش مضاعف کنند زیرا در آینده در بحرانها دیگر مانند سیل و زلزله و … در کشور بحران خیز ایران قطعا کارایی خواهد داشت.
در طرح شهید سلیمانی در راستای مهار کرونا بهتر است در اولین گام توجه به هویت دیجیتال را در برنامه هایش بگنجانند و از این ظرفیت برای شناخت دقیق تر و حل سریع تر مسائل استفاده کنند.
- نویسنده : دکتر علی جعفری پژوهشگر و نویسنده
- منبع خبر : مژده خبر
Sunday, 22 December , 2024