به گزارش مژده خبر به نقل از ایسنا،سعید بابایی با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه سالانه حدود پنج میلیون قطعه ماهی برای سفره هفت سین خریداری میکنند، گفت: اگرچه ممکن است امسال به دلیل شرایط کرونایی اقبال مردم به خرید ماهی قرمز کمتر از سنوات گذشته باشد، اما بازهم برای تهیه پنج میلیون قطعه ماهی در استان برنامه ریزی شده است.
بابایی با بیان اینکه عمده ماهی گلی عرضه شده در بازار شب عید کرمانشاه از طریق دیگر استانها تامین میشود، افزود: ماهی گلی سفره هفت سین مردم این استان از کاشان، استان مرکزی و استان های شمالی کشور تامین میشود.
کارشناس شیلات اداره کل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه ماهی قرمز(گلی) از کپورماهیان و جزو ماهیان هرز است، گفت: در استان کرمانشاه مرکز تکثیر ماهی قرمز نداریم، لذا بخش زیادی از ماهی قرمز به صورت دپوی لارو از یکی دو ماه قبل از نوروز وارد استان شده و در استخرهای پرورش ماهی استان رشد می کنند و مابقی هم پس از رشد کردن کافی وارد استان شده و عرضه میشوند .
وی احتمال شیوع کرونا از طریق ماهی های قرمز را رد کرد و افزود: چون ماهی های قرمز خونسرد هستند، لذا هیچ بیماری مشترکی با انسان ندارند و از این حیث هیچ نگرانی برای خرید این ماهی ها در شرایط کرونایی وجود ندارد.
بابایی سپس از ماهی قرمز به عنوان یکی از اجزای اصلی هفت سین ایرانیها یاد کرد و افزود: ماهی گلی از گذشته ها به عنوان سمبل و نماد زایش، تازگی، شادابی و تکاپو در سفره های هفت سین ایرانیان جا خوش کرده است.
بابایی در ادامه توصیههایی هم برای خرید ماهی قرمز به خانوادهها داشت و از آنها خواست در زمان خرید ماهی و نگهداری آن رعایت نکات بهداشتی را در نظر داشته باشند.
بابایی گفت: توصیه می شود خانواده ها هنگام خرید ماهی گلی حتما توجه داشته باشند که ماهی های پرجنب و جوش و فعال را خریداری کرده و از خرید ماهیهای کم تحرک که احتمال بیمار بودن آنها زیاد است، صرف نظر کنند.
بابایی با بیان اینکه پس از تعویض آب تنگ ماهی باید حتما دستها با آب و صابون به دقت شسته شود، افزود: خانواده ها توجه داشته باشند به هنگام تعویض آب تنگ ماهی، باید از تماس دست با آب تنگ ماهی جلوگیری کرده و آب را هم در ظرفشویی نریزند.
- نویسنده : زهرا مرادی خبرنگار ایسنا در کرمانشاه
- منبع خبر : ایسنا
Friday, 20 September , 2024