به گزارش مژده خبر، دکترعلیرضا کاکاوند پیش از ظهر امروز در نشست خبری تبیین چالشها و راهکارهای گذر از تنش آبی سال ۱۴۰۰ و هفته صرفهجویی اظهار کرد: امسال استان کرمانشاه یک وضعیت استثنایی از نظر کاهش بارندگیها و کمبود منابع آبی نسبت به ۵۰ سال گذشته تجربه میکند.
وی با اشاره به اینکه کرمانشاه با کاهش ۳۵ درصدی بارندگی نسبت به سالهای قبل روبهرو بوده است، افزود: این استان بیشترین میزان کاهش بارندگی در کشور به میزان ۱۹۰ میلی لیتر را داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه امسال بحرانیترین سال برای این استان از لحاظ تأمین آب شُرب است، تصریح کرد: سرانه مصرف آب شُرب در استان کرمانشاه ۲۲۳ لیتر بر ثانیه است در حالی که این سرانه در کشور یک صد و ۷۰ لیتر و در دنیا کمتر از یک صد و ۵۰ لیتر است.
کاکاوند با اشاره به اینکه منابع آب شُرب استان کرمانشاه از چاهها و چشمهها تأمین میشود، گفت: امسال نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ درصد آب چشمههای سطح این استان کاهش داشته و به طور میانگین چاهها نیز ۳ لیتر بر ثانیه کاهش آبدهی داشته است.
کاهش یک سومی منبع آب چشمه سراب قنبر کرمانشاه
وی با بیان اینکه یکی از منابع تأمین آب شهر کرمانشاه چشمه سراب قنبر است، ادامه داد: طی سال گذشته ۳۰۰ لیتر بر ثانیه از آب این چشمه برای تأمین آب شُرب برداشت میشد در حالی که امسال این رقم به ۱۰۵ لیتر بر ثانیه رسیده است.
کاکاوند با اشاره به وضعیت آبرسانی به روستاها نیز گفت: در فروردین ماه سال گذشته به ۵۴ روستا در سطح این استان با تانکر آبرسانی سیار انجام میشد که هم اکنون به یک صد و ۷۰ روستا آبرسانی شده و پیش بینی میشود با توجه به کاهش منابع آبی این تعداد به ۳۰۰ روستا افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه برای آبرسانی به تمام روستاها سطح این استان برنامه داریم، افزود: برای گذر از این تنش آبی حفر ۷۰ حلقه چاه برای تأمین آب شرب ۴۱۵ روستا در این استان در دست اقدام است.
وی با اشاره به طرح تأمین آب درازمدت شهر کرمانشاه از سد گاوشان گفت: این طرح قرار بود در سال ۱۳۹۴ حجم ۲ هزار و ۵۰۰ لیتری آب بر ثانیه برای رفع نیاز آبی شهر کرمانشاه تحویل شرکت آب و فاضلاب این استان داده شود که متأسفانه هم اکنون مخازن و خطوط انتقال بین مخازن این طرح نیمه تمام است.
کاکاوند با بیان اینکه نیمی از جمعیت این استان در شهر کرمانشاه ساکن هستند، تصریح کرد: در حال حاضر خط اضطرار طرح آبرسانی درازمدت به شهر کرمانشاه از سد گاوشان با ۷۰۰ لیتر بر ثانیه وارد تصفیه خانه شهید نظری میشود که در مجموع میتوان گفت تقریباً با نیمی از ظرفیت مخازن این شهر معادل یک هزار و ۲۰۰ متر مکعب آب شُرب شهر کرمانشاه را تأمین میشود.
به گفته وی، در جلسه اخیر تنش آبی این استان که در سالن جلسات استانداری کرمانشاه برگزار شد مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه قول مساعد برای در مدار بهره برداری قرار دادن خط اضطرار آبرسانی از سد گاوشان با ظرفیت یک هزار لیتر بر ثانیه تا تیرماه امسال را داده است.
کمبود ۱۰۵۰ لیتر بر ثانیه آب شُرب در شهر کرمانشاه
کاکاوند با تاکید بر اینکه استان کرمانشاه سال سختی را از نظر آبی در پیش رو دارد، گفت: این استان در حال حاضر یک هزار و ۷۴۱ لیتر بر ثانیه کمبود آب شرُب دارد که از این میزان کمبود یک هزار و ۵۰ لیتر بر ثانیه آن مختص شهر کرمانشاه است.
کاکاوند با بیان اینکه میزان هدر رفت آب شُرب در کشور ۲۵ درصد است، ادامه داد: شهرها و روستاهای استان کرمانشاه ۳۸ هدر رفت آب شُرب داشته که این میزان نسبت به سال گذشته سه درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه دلیل عمده این هدر رفت آب را وجود تأسیسات و خطوط انتقال آب فرسوده دانست و گفت: انشعابات غیرمجاز به ویژه در حاشیه شهر کرمانشاه نیز یکی دیگر از دلایل اُفت آب شُرب است.
کاکاوند گفت: اعتبارات مصوب سال جاری آب و فاضلاب استان کرمانشاه حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که افزایش ۱۲ برابری نسبت به سال گذشته را نشان میدهد و از این میزان اعتبارات یک صد و ۹۰ میلیارد تومان آن برای فاضلاب شهر کرمانشاه مصوب شده است.
وی میزان مطالبات شرکت آب و فاضلاب این استان را ۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بیشترین میزان طلب این شرکت از نهادهای دولتی و خصوصاً از دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه به میزان ۱۰ میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب یک شرکت خصوصی است که محل درآمدش از دریافت آب بها است، تأکید کرد: مشکل خاصی در پرداخت قبوض آب با وجود درآمد پایین در مناطق ضعیف شهر کرمانشاه وجود ندارد، اما برخی از سرمایه داران، پاساژ داران و ادارات به بهانههای مختلف بدهیهای سالهای متعدد خود را پرداخت نمیکنند.
- نویسنده : جعفر جعفری
- منبع خبر : مژده خبر
Friday, 20 September , 2024