به گزارش مژده خبر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه دکتر همتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، که قابلیت سرایت از دام به انسان را دارد. این بیماری در دام ها علامت خاصی ندارد و گاها تنها باعث یک تب خفیف می شود. لذا علائم بالینی قابل ملاحظه ای در دام ندارد و دام ها صرفا به عنوان مخزن ویروس تلقی می شوند.
همتی افزود: این بیماری درانسان دارای علائم نسبتا شدیدتری است و معمولا با تب ناگهانی، کوفتگی عضلات، سردرد و استفراغ آغاز و نهایتا ۳ تا ۶ روز بعد از این علائم، خونریزی از دیواره عروق شروع می شود و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص شود.
وی گفت: مخزن این ویروس در طبیعت حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و جوندگان مانند خرگوش و همچنین حشرات مانند کنه ها هستند که نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند.
همتی مهمترین راه انتقال بیماری به انسان را از طریق گزش کنه ها و تماس با بافت و ترشحات دام آلوده مخصوصا در زمان ذبح دام ، قصابی و همچنین تماس با ترشحات انسان آلوده به این بیماری اعلام کرد.
وی ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری مبارزه با کنه ها و انگل های دامی از طریق سم پاشی و اصلاح جایگاه دامی است همچنین افرادی که با دام در تماس هستند مانند دامداران، پرسنل کشتارگاههای دام، دامپزشکان و … باید وسایل ایمنی از قبیل لباس کار، ماسک، چکمه و دستکش را به همراه داشته باشند.
دکتر همتی گفت: این بیماری ممکن است از طریق تماس با گوشت دام های آلوده و یا مصرف این گوشت ها به صورت نیم پخته به انسان انتقال یابد که به منظور پیشگیری از این حالت بایستی گوشت را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال معمولی و در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری نمود که با رعایت پروسه جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین می رود.
وی در پایان به شهروندان توصیه کرد که گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری و جهت اطمینان، پیش از مصرف، آن را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال خانگی با دمای ۴ تا۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنند. لازم به ذکر است که این بیماری واکسیناسیون ندارد و تنها راه مقابله با آن پیشگیری از طریق روش های ذکر شده است.
- منبع خبر : مژده خبر
Sunday, 22 December , 2024